Album „Gitarologija: Povratak korenima“ izglasan je za najbolji album prethodne godine od strane slušalaca radija Beograd 202. Objavila ga je grupa Point Blank, a kao gosti su se pojavili najpopularniji rok izvođači sa ovih prostora. Bend je odlučio da ovaj uspeh iskoristi na taj način što će napraviti koncert u Domu omladine 4. oktobra, a nadaju se da će barem većina saradnika sa albuma moći da se pojavi i na toj manifestaciji.

U utorak su u Muzičkoj kući Metropolis frontmen PB-a Dragoljub Crnčević Crnke, organizator Vlada Pejak i rok kritičar Petar Janjatović obratili medijima i predstavili svoje impresije o događaju koji sledi za nedelju dana. Domaćin je bio Igor Brakus.

Crnčević je izrazio zadovoljstvo zbog događaja i najavio da su svi muzički prijatelji benda voljni da nastupe u Domu omladine sa Point Blankom.

„Svi žele da nastupe. Sad je tu problem ako više sile ne budu htele da to bude tako. Dragi Jelić je potvrdio da će sigurno doći, Bajaga takođe, sigurno će sve biti kako treba. Bez lažne skromnosti moram da kažem da je nama najbitinije da volimo to što radimo i to je razlog zašto i guramo ovu priču“, nije mnogo dužio Crnke.

Posebno lep momenat je bio kada je predstavnik Udruženja rok muzičara Srbije uručio Crnčeviću doživotnu člansku kartu te organizacije.

Pera Janjatović je istakao da je ovo vrlo specifičan poduhvat, čak i za svetske standarde. Takođe je naveo da je ovo novi korak u onoj večitoj dilemi da li bi trebalo pevati na srpskom ili engleskom jeziku, pošto na ovom albumu su podjednako zastupljena oba. A i pored pomenutih Bajage i Jelića, spisak saradnika je impozantan. Neki od njih su: Cane i Anton (Partibrejkers), Bora Đorđević i Džindžer (Riblja Čorba), Dado Topić, Rambo Amadeus, Nikola Vranjković, Vlatko Stefanovski, Dejan Cukić itd. itd.

Videćemo da li će se baš svi moći naći na ovom bluz spektaklu 4. oktobra, ali u svakom slučaju kvalitetna svirka ne može izostati.

Tekst: Stefan Milivojević