Prvi album Brus Springstina, nakon pet godina studijske pauze, vodi nas u poseban muzički prostor, a inspirisan je južnokalifornijskim pop zvukom sa kraja šezdesetih i početka sedamdesetih. Album je primarno sniman u Brusovom studiju u Nju Džersiju, dok su dodatna snimanja rađena u Kaliforniji i Njujorku. “Western Stars” je njegov devetnaesti studijski album  i pojaviće se u prodaji 14. juna (Columbia Records/Menart).

“Ova ploča je povratak mojim solo albumima, na njemu se nalaze pesme koje su inspirisane određenim ljudima dok se melodije odlikuju raskošnim i filmskim orkestarskim aramnžmanima. To je dragulj od albuma”, odaje Springstin ponosno.

Trinaest pesama na albumu “Western Stars” tematski i žanrovski pokrivaju široki spektar poznatih američkih tema-autoputeva i pustih, pustinjskih predela, izolacije, ali i zajednice, značaja doma, uz nadu i optimizam koji njima provejava.

Pesma “Hello Sunshine” prva je koju je plasirao sa novog albuma.

Ron Aniello potpisuje produkciju albuma, a pored toga, svirao je bas gitaru, klavijature i još neke instrumente. Supruga Brusa Springstina, Patti Scialfa, pevala je prateće vokale na albumu i  doprinela vokalnim aranžmanima na četiri pesme. Muzički aranžmani uključuju žičane i duvačke instrumente, kao i različite klavijature, od starinskih idiofona iz 19. veka, preko analognih sintisajzera i električnih Farfisa orgulja, koje je posebno za “Western Stars”, svirao Jon Brion, jedan od dvadesetak  muzičara koji gostuju na albumu. Osim njega tu su i David Sancious, Charlie Giordano i Soozie Tyrell, kao i Tom Elmhirst, koji je radio miks.

 

 

Western Stars redosled pesama:

 1. Hitch Hikin’
 2. The Wayfarer
 3. Tucson Train
 4. Western Stars
 5. Sleepy Joe’s Café
 6. Drive Fast (The Stuntman)
 7. Chasin’ Wild Horses
 8. Sundown
 9. Somewhere North of Nashville
 10. Stones
 11. There Goes My Miracle
 12. Hello Sunshine
 13. Moonlight Motel

Autor svih pesama je Brus Springstin.