Rock Festival “Proleće na Vršačkom jezeru”, u organizaciji KSR „Profiribolovac“ iz Vršca, biće održan u periodu od 6. do 9. juna na Gradskom jezeru u Vršcu. Manifestacija je zamišljena tako da spoji energiju i atmosferu rok muzike, kao i etno i gastronomsku tradiciju Banata.

Tokom tri dana festivala, čiji program počinje u četvrtak, 6. juna i trajaće do nedelje 9. juna. Posetioci de imati prilike da uživaju u vrhunskoj rok muzici, u izvođenju velikog broja bendova, kako mladih i neafirmisanih, tako i iskusnih veterana domade rok scene.

Ulaz na festival u četvrtak i nedelju je besplatan. Za festivalske dane petak i subotu ulaz se naplaćuje. Kamp za sve goste je obezbeđen i besplatan, a obezbeđen je i organizovan prevoz iz Beograda i Pančeva, Novog Sada i Zrenjanina, i Temišvara.

Program po danima

U četvrtak, 6.6. nastupaće: Northern Revival, Nikom ništa i lokalna muzička podrška.

U petak, 7.6. nastupaće: Kerber, Hadži Prodane duše, King Foo, .Momo.

U subotu, 8.6. nastupaće: Riblja čorba, Primitai (Velika Britanija), OKUD Rok cirkus, Jet Clock, Jorgovani.

Nedelja je zamišljena kao dan za odmor, oporavak i opuštanje uz tradionalni“ Vršački kotlić“, takmičenje u pripremi gulaša i riblje čorbe. Dok se kuvanje odvija, na bini de se predstaviti lokalni KUD-ovi, i time predstaviti tradiciju i kulturu kako Vršca, tako i Banata.

Ulaznice se nalaze u prodaji po ceni od 400 din za dan, odnosno 600 din za dva dana festivala (paket), a ove cene de važiti do 15.5.2019. godine. Naredni period, od 15.5. pa do početka festivala, cena ulaznica će biti veća.

Prodajna mesta:

Rock klub ” Čadjava furuna nova “, Vršac, Trg Svetog Teodora Vršačkog 17 (preko puta stare autobuske)

Putem e-mail adrese: prolecenavsjezeru@gmail.com

Porukom u inbox stranice festivala