Jedan od najatraktivnijih vokala na sceni, dobitnih pet Gremi nagrada i brojnih drugih najprestižnijih svetskih muzičkih nagrada, gospodin Cee Lo Green dolazi na EXIT.

Biće to njegov premijerni nastup u Srbiji i regionu. 

Cee Lo Green je postao planetarna zvezda kao polovina dueta Gnarls Barkley, s kojim je osvojio dve Gremi nagrade za pesmu „Crazy“ i album „St. Elsewhere“. Još veći uspeh ostvario je kao solo umetnik sa izdanjem „The Lady Killer“ i pesmama „Forget you/F… you“, „Bright Lights Bigger City“ i „Fool for you“ koje su mu donele još tri Gremija, kao i prestižne Brit i Billboard nagrade. Na impresivnom spisku imena s kojima je sarađivao su Madonna, Santana, Christina Aguilera, Rod Stewart, Bruno Mars, Black Eyed Peas, Chase & Status, što pokazuje žanrovsku raznovrsnost kojom vlada veoma mali broj autora.

„Verujem da uspeh nagrađuje upornost. To je sjajna stvar, jer čak i da ne uspete u svemu što radite, trud koji ste uložili i dalje može da bude inspiracija. Moj savet je da se u potpunosti predate tome što radite i nećete zažaliti“ – poručuje Green.

Njegove pesme deo su mnogih holivudskih hitova, a posebnu pažnju medija privukao je kontroverznim izvođenjem kombinovanih reči pomenutog hita „Forget you/F..ck you“ ispred Baraka Obame, predsednika SAD. Poznat je i po zajedničkom nastupu sa Madonom u poluvremenu Superbowla 2012, najgledanijeg sportskog događaja na planeti, dok ga mlađa publika zna po ulozi Mareja iz crtanog filma „Hotel Transilvanija“.

Muzička inovacija po kojoj će ostati upamćen u istoriji savremene muzike svakako je kreiranje novog soul stila oslonjenog na hip hop, i to ležernog, južnjačkog porekla. Dok tvrdi da mu je kontakt sa publikom najvažniji, snaga njegovog glasa navodi na ples, ali i na preispitivanje emocija dok peva o ljubavi i bolu.

„Tokom nastupa volim da iskažem emocije koje osećam, drago mi je što imam hrabrosti za to.“ – priznaje Green.

Ime Cee Lo Green dodato na spisak imena koji su već ranije najavljena za nastup na ovogodišnjem EXIT festivalu: Atoms For Peace, Snoop Dogg Aka Snoop Lion, Fatboy Slim, Bloc Party, Eric Prydz, DJ Fresh live, Seth Troxler, Dubfire, Pan-Pot, SKisM, Friction & Linguistics, Âme b2b Dixon, Scuba live, Inspector Dubplate, Matador live, Subb An & Adam Shelton, Apollonia, Brookes Brothers, Ana Popović Band, Prong, Delilah, The Prototypes, Dub Phizix & Strategy, Deniz Kurtel, Kate Boy live.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.