PODELI

Chris Cornell, jedan od najznačajnijih i najuticajnijih rock vokala svih vremena, premijerno će nastupiti u Hrvatskoj 14. aprila 2016. u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Frontman legendarnih Soundgarden i supergrupa Audioslave i Temple Of The Dog, nikada niti sa jednim svojim bendom nije nastupao u ovom delu Europe, a i ovaj sada poseban akustični koncert biće jedini u regiji.

Na krilima sjajnog novog studijskog albuma “Higher Truth” Chris Cornell, višestruki dobitnik Grammy-ja, krenuo je ove godine na veliku svetsku turneju na kojoj izvodi pesme iz svih faza svoje prebogate karijere i na kojoj će prvi put posetiti i Hrvatsku. Posebno aranžiran akustičan nastup po Chrisovim željama događa se isključivo u najboljim koncertnim dvoranama sveta, među koje je uvršten i Lisinski. Tako se ova dvorana našla uz rame s prestižnim mestima na kojima Cornell nastupa a to su Royal Albert Hall u Londonu, Sydney Opera House u Sydneyu ili Beacon Theatre u New Yorku.

 

Set lista na aktualnoj turneji krcata je ključnim trenucima grunge i alternative rock epohe, a uključuje Soundgarden klasike poput “Black Hole Sun” i “Fell On Black Days”, Audioslave hitove “Like A Stone” i “Doesn’t Remind Me”, te velike grunge favorite “Hunger Strike” (Temple Of The Dog) i “River Of Deceit” (Mad Season). Na koncertima Cornell često poseže i za nekim njemu najdražim rock klasicima, pa tako nije retkost da izvodi Led Zeppelin, Beatlese ili Boba Dylana. Koncerti mu redovite traju debelo iznad dva sata, uz minimalno 25 pesama na set listi.

 

Ulaznice za Chris Cornellov nastup u Lisinskom u prodaju kreću već ovoga petka 30. oktobra. U ponudi su 3 ranga ulaznica, po 190, 220 i 250 kn.

Od svake kupljene ulaznice 7 kn ide u The Chris and Vicky Cornell Foundation koja trenutno skuplja sredstva i sklapa partnerske odnose s humanitarnim organizacijama kako bi pomogli deci koji su bez doma, zlostavljani i zanemarivani.

Službena prodajna mesta: Eventimovima prodajnim mestima, www.eventim.hr, www.lisinski.hr.

Chrisa Cornella u Hrvatsku dovodi LAA.

Gde će sve nastupati u toku svoje akustične turneje pogledajte OVDE.

Foto: Jeff Lipsky