PODELI

U klubu feedback u Nišu 19. januara zajedno će nastupati bendovi Crveni karton i Bolesna štenad. Ulaznice su u pretprodaji u Vintage Shop-u po ceni od 300 dinara.

Za Crveni Karton sve kolege, muzički kritičari i portali jednoglasno kažu da su jedni od predvodnika nove generacije srpskih bendova i  trenutno  je bend sa najviše nastupa na rok sceni Srbije u 2017. godini.
Koncertno sigurno jedan od najaktivnijih , najsmelijih i najtraženijih mlađih bendova u Srbiji, koji posle nedavne pobede na BARF-u i putovanjima po raznim gradovima Srbije i regiona, po drugi put dolaze u Niš, tačnije u klub Feedback.

Bolesna Štenad je bend koji postoji više od pola decenije, a sebe nazivaju jednim od vizuelno najružnijih bendova u regionu. Bend je neuobičajen u svakom smislu, pa i kada je reč o biografiji – nemaju je. U svoja predstavljanja neretko ubacuju izmišljene i krajnje satirične citate, među kojima je i ”citat” jednog od državnika iz regiona: ”Odlikuje ih nevjerovatan broj fizičkih mana i duševnih bolesti te žive u stalnom strahu da ne završe u nekom cirkusu, a sve se to naravno odražava i na njihovo stvaralaštvo. To je nekakav pokušaj nekakve umjetnosti, ne znam ni ja kako bih to nazvao… bože me… da nema riječi da opišem koliko je to odvratno…” (Filip Vujanović o Bolesnoj Štenadi u listu Slobodna Dalmacija 23.08.2017).

Foto: Ivana Jovanović (Remix Press arhiva)