PODELI

Hrvatski muzičar Damir Urban obradio je pesmu “Ne brini” kultne beogradske grupe U škripcu za potrebe filma “Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa” crnogorskog režisera Nikole Vukčevića, čije se bioskopsko prikazivanje očekuje na jesen.

Za “Ne brini” Urbana & 4, Vukčević je uradio spot koji je kao i film sniman u Zagrebu, Londonu i Podgorici, dok su kadrovi muzičara snimani na atraktivnoj lokaciji zagrebačkog studija Embrio production. Izdavač singla “Ne brini” Urbana & 4 je zagrebački Aquarius Records, a spot je nedavno premijerno prikazan na regionalnom MTV-iju.

Grupa U škripcu je pesmu “Ne brini” autora klavijaturiste Zorana Vulovića objavila na svom albumu “U škripcu” (1987), jedinim sa pevačem Aleksandrom Tabašem.

https://www.youtube.com/watch?v=ayWqOz0SpCU

U filmu “Dječaci iz ulice Marksa i Englelsa” Damir Urban igra i jednu od uloga, muzičara koji dolazi u London snimiti nekoliko svojih pesama i tamo susreće prijatelja iz mladosti Stanka, kog tumači poznati hrvatski glumac Goran Bogdan. Na kraju u filmu zajednički snimaju Stankovu pesmu “Ne brini”.
U spotu osim glumca Zagrebačkog kazališta mladih Gorana Bogdana prepoznajemo i neke druge regionalno značajne umetnike kao što su Emir Hadžihafizbegović, Ana Sofrenović i Nebojša Glogovac.

Film “Dječaci iz ulica Marksa i Engelsa” je nastao po motivima drame “Instant“ poznatog srpskog pisca i reditelja Đorđa Milosavljevića, po scenariju Milice Piletić i reditelja Vukčevića, a u koprodukciji Crne Gore, Hrvatske i Srbije, uz produkcijsku podršku Slovenije.