Autor: Ralle Petrović

Kragujevački bend Darkshines se posle obrade pesme “Pitaju me, pitaju” Olivera Mandića, upustio u novi projekat i uradio novi aranžman za legendarni hit “Detektivska priča”, kultne slovenačke grupe Videosex. Za istoimenu pesmu je snimljen i spot koji najavljuje neke zanimljive stvari koje slede.

“Cela ideja se zasniva na tome da u narednom periodu snimimo pesme koje su obeležile neko vreme i koje su ostavile veliki trag kako na nas kao umetnike tako i na publiku, ali koje nisu prosto rečeno izlizane“, kaže Boža Friedman, gitarista benda i nastavlja: “Pošto smo mi bend koji je između ostalog poznat po tome da na svakom koncertu obraduje publiku sa nekom obradom u našem fazonu, izbor je pao na Detektivsku priču, koju smo premijerno izveli na dočeku Nove godine. Kao što je to bio slučaj i sa pesmom Pitaju me, pitaju, publika je odmah prihvatila taj naš vibe i oduševljeno ispratila pesmu od početka do kraja. To nam je bio siguran znak da treba snimiti pesmu, upakovati u naš već prepoznatljiv fazon i izbaciti u etar. Pesma je dobila potpuno novu dimenziju i nadamo se da će biti slušana kao i originalna verzija”.

Efektan video je delo režisera Raleta Petrovića (Rax media production), Zorana Lazarevića Lakija, direktora fotografije i glumaca Ognjena Savića i Lenke Milenić. Miks je radio Ivan Ilić Ćili, dok aranžman potpisuje ceo bend.