Nakon pauze od pet godina, jedan od omiljenih festivala publike i muzičara u celom regionu, ponovo se vraća na dosta bogatu festivalsku mapu ex Yu područja. S obzirom na to da Demofest ima jedan od najboljih festivalskih CV-a, ne sumnjamo da će se automatski pozicionirati na sam vrh liste.

Na današnjoj konferenciji za štampu direktorka Demofesta Brankica Janković i gradonačelnik Banjaluke potvrdili su šaputanja da će se Demofest održati u drugoj polovini jula 2023. godine. Tačan datum uskoro će biti objavljen, a konkurs za demo bendove je zvanično otvoren od danas i trajaće do 17. aprila.

Link za prijavu: https://www.demofest.ba/prijava/

Demofest je jedinstveni regionalni muzički festival takmičarskog karaktera, nastao 2008. godine u Banjaluci, a pruža šansu neafirmisanim, demo muzičarima sa prostora Balkana da živim nastupom pokažu da su dostojni ponovnog pojavljivanja na sceni, te da, kao jedan od ciljeva, tu i ostanu.

Demofest je postao jedan od najuspešnijih festivala u ovom delu Evrope i uvršten je na UNESCO listu projekata od posebnog značaja za povezivanje i razvoj kultura u zemljama Evrope. Takođe, Demofest je 2016. godine nominovan za prestižnu nagradu UK Festival Awards, i to u kategoriji “Best Overseas Festival”, odnosno najbolji festival van Velike Britanije.

Više informacija o festivalu uskoro.

Izvor: banjaluka.net