PODELI

Zaječarska Gitarijada ove godine održava se 47. put, a 1. avgusta koncertima bendova Neverne bebe i Serbian Jazz, Bre! na Romulijani svečano je otvoreno ovogodišnje izdanje Gitarijade.

Drugog dana odnosno prve takmičarske večeri na Kraljevici je tokom nastupa Zabranjenog pušenja bilo oko 20000 ljudi navode organizatori.

U revijalnom delu, osim Sarajlija, nastupali su i Kanda Kodža i Nebojša, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi i Darkwood Dub koji su svoj nastup završili oko 7 sati ujutru pred nekoliko hiljada ljudi.

Pre Zabranjenog pušenja svirali su bendovi Persona Non Grata i Kiza&Bluza bend, a pre nastupa demo bendova svirao je bend Bas i Stega, prošlogodišnji pobednik.

Prve takmičarske večeri nastupilo je šest demo bendova: Uzemljenje (Beograd), Rolin Humes (Rijeka), Dolia (Sarajevo), Helm (Priboj), Scarlet Dust (Niš) i Regulator (Vrnjačka Banj). Svaki bend imao je priliku da predstavi svoj autorski rad svirajući tri pesme.

Žiri u sastavu: Branimir Lokner (predsednik), Dragutin Matošević, Dejan Najdanović Najda i Dragiša Radulović odlučili su da u finale prođu bendovi Regulator, Helm i Dolia.

dollia

Druge takmičarske večeri predstaviće se ostalih šest bendova, a nakon njihovog nastupa žiri će doneti odluku o ovogodišnjem pobedniku dok će publika imati priliku da nagradi svog favorita. Večeras će se publici i žiriju predstaviti bendovi Ućuti Pas (Lazarevac,) Vizija (Skoplje), Marienfeld (Pančevo), Obscured (Novi Sad), Mud Factory (Vranje) i Huti Ota Tre (Zaječar).

rh_rijeka

Večeras se očekuje još veća posećenost, a u revijalnom delu nastupaće Parni Valjak, Elemental i Ritam nereda. Takođe, lokalni bend VIS Novi Dan, koji je prošle godine osvojio nagradu publike, sviraće večeras pre nastupa demo bendova.

Tekst i foto: Ivana Jovanović, Andrea Magazin