PODELI

Juče je počeo sedmi Lovefest u jednoj od najlepših banja Srbije, Vrnjačkoj Banji.

Ovaj festival od ostalih izdvaja predivna letnja pozornica koja ujedno čini glavnu festivalsku binu, a na kojoj su sinoć nastupali Armuši, Stray Dogg, ZAA , Dubioza kolektiv i Jan Nemeček.

Program je otvorio mladi vrnjački bend Armuši, a zatim je usledio nastup benda Stray Dogg koji su se savršeno uklopio u jedinstveni ambijent letnje pozornice.

Ovaj bend imali smo priliku slušati i na Arsenal festu prošle godine, ali je utisak koji su ostavili sinoć bio mnogo jači. Verujem da je to sklop njihove melodične muzike i upravo prostora gde su nastupali.

stray_dogg

Stray Dogg ustupio je mesto majstorima dobre atmosfere, kruševačkom bendu ZAA. Potvrđeno je odavno da su njihovi nastupi standardno dobri, a reakcije publike dokazuju tu konstataciju bez obzira na kom festivalu svirali. ZAA je ponovo osvojio publiku svojim energičnim nastupom i nizom hitova i dao odličnu uvertiru za zvezde večeri, Dubiozu kolektiv.

ZAA

Neposredno pred izlazak bosanskohercegovačke atrakcije u prepoznatljivim crno-žutim uniformama na binu, priređen je i vatromet.

Dubioza je odsvirala svoj novi festivalski set koji uključuje pesme sa „Apsurdistana“ i pesme koje još uvek nisu ni snimljene u studiju, a tokom bisa priredili su nam prijatno iznenađenje otpevavši pesmu „Brijuni“ koja u poslednjih dva meseca na srpskim festivalima nije bila na repertoaru, a odlično je prihvaćena od strane prisutnih.

dubioza_kolektiv_lovefest

Letnja pozornica bila je ispunjena do kraja, a organizatori procenjuju da je bilo oko 4000 posetilaca.

Nakon njihovog nastupa Jan Nemeček priredio je svoj DJ set za ljubitelje elektronskog zvuka.

Jan_Nemecek

Prve festivalske večeri program na Energy bini otvorio je DJ duo BluDeep Nights. Posle njih nastupio je Nemanja Krstić i publiku zagrejao za dvojac Desos&Storm. Veseli Danci uživali su sa brojnom publikom. Posle njih DJ pult preuzeo je Gitchell Moore, koji je muzikom zabavljao prisutne do ranih jutarnjih sati.

energy_stage

Kristofer Ruder, kanadski putopisac i dokumentarista sinoć je svečano otvorio program na Pringles Cinema zoni. On je istakao da se u Srbiju uvek rado vraća jer ga osim prelepe prirode uvek privuku srdačni ljudi.

Večeras vas očekuje takođe odličan program, a na glavnoj bini nastupaće Nikola Vemić, Darius Syrossian, Nice7, a kao zvezda večeri najavljen je Carl Craig.

Poslednje večeri hedlajner glavne bine je Kevin Saunderson.

Lovefest je bitan događaj na mapi ovog dela Srbije jer mladima, pored promocije kvalitetne muzike, pruža i dodatne sadržaje, a organizatori su mislili i na najmlađe sugrađane te u okviru festivala postoji i dečja zona.

Vrnjačka Banja ova tri dana biće centar pozitivne energije, a sav muzički i nemuzički sadržaj odlično se uklopio uz naziv Lovefest.

Više fotografija pogledajte ovde.

Tekst, foto: Ivana Jovanović, Andrea Magazin