Sastav koji predvodi bubnjar Aleksandar Cvetković Drama, objavio je novi album “Mindset” u izdanju Lampshade Media.

Album “Mindset” Drama Quarteta, kroz devet autorskih numera Aleksandra Cvetkovića, vodi nas u fuziju tradicionalnog, latin, rok i modernog džeza, navodi izdavač i dodaje da su ideje za stvaranje ovih numera došle kako kroz određene motive ili melodije tema, tako i kroz različite harmonske sklopove i forme, ili različite ritmove i metre.

Drama Kvartet čine: Luka Ignjatović – alt saksofon, Andreja Stanković – električna gitara, Milan Nikolić – kontrabas i Aleksandar Cvetković – bubnjevi.

Za produkciju su bili zaduženi Dejan Tomka i Aleksandar Grujić u njihovom „Red Light“ studiju u Beogradu, uz sugestije autora. Album je snimljen krajem juna 2021. godine, a miks i master su urađeni u periodu od jula do oktobra 2021. godine.

Svoje džez stvaralaštvo A.C. Drama je započeo još tokom studija u Gracu (2002-2009). Povratkom sa studija i preseljenjem iz rodnog Kraljeva u Beograd (2009) upoznaje mnoge džez muzičare i postaje deo domaće džez scene kao bubnjar u raznim džez sastavima. Nakon pet godina nastavlja sa svojim autorskim radom (2014). Sa svojim prvobitnim džez sastavom Drama Organ Trio (2014-2019) snimio je prvi autorski album „Dramathology“ kojeg je izvodio u beogradskim klubovima, kao i na Džeztronik Festivalu u Vršcu (2017) i Metropolis Džez Festu u Beogradu (2018). Sa svojim sadašnjim Drama Quartetom tokom 2020/21. godine spremao je materijal za drugi autorski album „Mindset“ kojeg je izvodio u beogradskim klubovima, kao i na Novosadskom Džez Festivalu (2020) i Beogradskom Džez Festivalu (2021).

A.C. Drama takodje je i član sastava (nekada poznatog kao “Napeti kvintet”) koji sarađuje sa Markom Šelićem Marčelom, među kojima su i džez pijanista Aleksandar Jovanović Šljuka, saksofonista Max Kochetov i basista Marko Fabry.

Dizajn omota, sa originalnim slikama koje je naslikao Dragan Cvetković Make, napravila je Olivera Trajković, a prema ideji autora albuma.

Izvor: Jazzin.rs