Foto: Vladimir Stanković

Nakon sedam godina pripreme i snimanja, niški intergalaktički dvojac Stereo Banana objavio je treći po redu album pod nazivom „Niške strasti.
U već prepoznatljivom maniru, ovaj popularni i uvek zanimljivi muzički dvojac koji čine Marko Anđelković Naopak i Nemanja Nedeljković Nemus, vodi slušaoce kroz čak 14 novih pesama, odnosno kroz različite muzičke žanrove i široki spektar gradskih tema južne prestonice.

„Naslovu albuma je je kumovao Mario (Nojz) iz sastava Who See i ime potpuno odgovara atmosferi i sadržaju albuma. Poučeni dosadašnjim iskustvom da pesme koje nemaju svoj video uglavnom prođu nekako ispod radara publike, u samom finišu izrade albuma smo se odlučili da uradimo jedinstvene vizuale za svaku pesmu sa albuma. Za par numera smo snimili spotove, a ostale su uglavnom mešavina animacija i ilustracija, a oslikavaju tekstove pesama”, ističe Nemanja Nedeljković Nemus.

Singl „Hare hare” već uveliko je hit na radio stanicama ovog leta. Režiju spota „Ona gi voli da gi macka” u kojem se se pojavljuju glumice Miona Marković (Močvara, Žigosani u reketu) i Maja Banković (Narodno pozorište Niš) potpisuje Darko Ković. Za pesmu „Krindž” bend je na festivalu Muzzik Video Awards osvojio nagradu za najbolji spot 2021. godine, kao i nagradu za najbolju glavnu ulogu (Janko Bošković) u spotu. Animaciju i ilustracije u pratećim video spotovima potpisuj mladi umetnici Ilija Ristić i Nebojša Mrak.

Svojevrsna muzička senzacija koja već više od decenije nastupa na velikim i malim binama širom regiona, planira veliki promotivni koncert u Nišu! On će se održati 24. septembra u Banovini, a tokom avgusta su potvđeni i pripremni nastupi u Pančevu i na 3D Festu u Prokuplju.

Novi album Stereo Banane  „Niške strasti” dostupan je na streaming platformama, a izdanje je objavila  mlada diskografska kuća Midget Unit Records.