Foto: Goran Lizdek & Edvin Kalić

Dubioza Kolektiv i Dino Šaran ponovo udružuju snage! Singl “U3PM” opušteno, ali jako ozbiljno upozorava da slučajno ne upalite TV jer bi sve lako moglo otić’ u tri fine materine. Ovo je ujedno i prvi singl s Dubiozinog nadolazećeg studijskog albuma.

Najveća grupa naše regije i jedan od najuticajnijih pop rock autora ovih prostora, Dubioza i Dino Šaran, u još jednoj saradnji vešto seciraju mentalitet ljudi uz prstohvat snažnih poruka. Novi singl i live spot sniman je u Kinu Bosna, a motivima odaje ideju pesme.

“Pjesma je nastala na jednom tipičnom sarajevskom derneku. Govori o iskonskoj potrebi čovjeka da pobjegne od apokaliptične realnosti i traženju spasa u raskošnoj mezi, bogatoj ponudi pića i rekreativnih droga. Pjesma sadrži nepoznate riječi: “stelja” – suhomesnati ovčji proizvod, “hajr” – dobro i “u 3 pičke materine” – mjesto lošeg događaja“ – poručila je Dubioza, a Dino Šaran se nadovezao: „Ovom prilikom potvrdjujem sve što su izjavile kolege iz DK. Neke od najboljih ideja nastaju upravo na dernecima. Tako je bilo i ovog puta.“

Nakon ranijih saradnji Dubioze i Šarana na pesmama kao što su “Autopilot” i “Zemlja gori” dovoljno je samo pogledati komentare publike i jasno je da njihove poruke duboko odjekuju regijom. Još jedna fantastična saradnja na pesmi “U3PM” dokaz je da svojim tekstovima i muzikom pogađaju u centar.

Nakon izuzetno uspješne prošle godine i turneje “20 Years High” kojom su obeležili dve decenije na sceni, izbacili veliku vinilnu kolekciju, rasprodali koncerte po Europi i Meksiku, Dubioza se upravo vratila i s dugačke australijsko – novozelandske turneje. No, i publika će uskoro će doći na svoje, jer Dubioza nastupa na ovogodišnjem Belgrade Beer Festu.

Nova pesma pokazuje da i u 21. godini postojanja najveća grupa naše regije neće dizati nogu s gasa, i daje prvi okus novog studijskog izdanja. Saradnja Dubioze Kolektiv i Dine Šarana na pesmi “U3PM”, u izdanju Menarta, dostupna je na svim streaming servisima.