PODELI
??????????????????????????????????

Džoni Ranković, najmlađi roker u region, predstavio je spot za pesmu “Strah” koja se nalazi na albumu “Teram po svom”.

Nakon spota “Pokreni se” kojim je album promovisan i koji je naišao na izuzetno interesovanje javnosti, mali Džoni nastavlja da šalje važne životne poruke ne samo svojim vršnjacima, muzičarima i ljubiteljima žestokog roka, već svim ljudima u ovom teškom vremenu.

Pesma ima upečatljiv tekst i solo, dok sam spot “Strah” oslikava Džonijev život iz perspektive koju on nikada nije želeo da potencira osim u želji da se solidariše sa onima koji imaju životne probleme ili da ih ličnim primerom podstakne na borbu. Uz potresne slike svakodnevice, u spotu dominiraju njegova volja, hrabrost i beskompromisnost u nameri da sve nedaće pobedi muzikom svirajući gitaru, nastupajući sa svojim bendom The Churlians ili učestvujući u brojnim humanitarnim akcijama beskrajno ceneći svaki novi dan i radujući se životu.

Za svoj prvi autorski album “Teram po svom” koji je objavljen ove godine, napisao je sve pesme (muziku i tekst), otpevao ih i odsvirao sve gitare. Album je producirao Vojislav Aralica i jedini je na svetu izdati album koji je kompletno autorsko delo nekog ko ima samo 12 godina.

Na “ The UK Songwrtiting Contest” 2015 , između 70.000 pesama iz sveta, kao kompozitor i tekstopisac pesme “Hot or cold” plasirao se u polufinale. Dobitnik je dva priznanja “Najplemenitiji podvig godine” i “Heroj Beograda”, jer je organizovao humanitarni rodjendanski koncert “Za Lanu” na kome su umesto poklona njemu prikupljana sredstva za operaciju srca devojčice koja su joj bila potrebna.

Johnny je frontmen benda The Churlians koji čine njegovi vršnjaci (Pavle, Marko, Griša i Jelena), sa kojima redovno vežba i priprema nastupe na velikom broju festivala u narednoj godini za koje su već dobili pozive.

Foto: Aleksandar Zec