Eva Braun nakon tri godine održaće solistički koncert u Beogradu. U četvrtak, 7. septembra, u Domu omladine Beograd konačno će izaći ponovo pred beogradsku publiku uz brojne prijatelje i humani povod.

Binu Doma omladine Eva Braun deliće sa: Giletom (Električni orgazam), Kojom (Disciplin A Kitschme), Koletom (Veliki prezir), Mikijem Ristićem (Darkwood Dub), Gvozdenom (Kristali),
Ognjenkom Lakićević i Nikolom Berčekom (Autopark), Sergejem Trifunovićem, i grupama Ničim izazvan i Magic Bush.

Humanitarni koncert pod nazivom ,,Neko kao ti…” pod pokriteljstvom Nacionalne organizacija za retke bolesti Srbije (NORBS) i DMD Srbija organizuje se u cilju prikupljanja sredstava za unapređenje nege i lečenja obolelih od Dišenove mišićne distrofije.

Dišenova mišićna distrofija (skraćeno DMD) je jedna od najčešćih retkih neuromišićnih bolesti od koje isključivo boluju dečaci. Karakteristika ove bolesti je ubrzano propadanje mišića usled nedostatka proteina distrofina u organizmu.

Bolest se javlja kod jednog od 3500 muških novorođenčadi, a procenjuje se da u Srbiji od Dišenove mišićne distrofije trenutno boluje više od tri stotine dečaka.

Koncert se organizuje 7. septembar kada se svuda u svetu obeležava Međunarodni dan borbe protiv Dišenove mišićne distrofije.

Ulaznice za humanitarni koncert Eva Braun i prijatelji – ,,Neko kao ti…” dostupne su po ceni od 1000 dinara na svim Eventim prodajnim mestima širom zemlje.