Explosive, jedna od omiljenih žanrovski specijalizovanih bina Exita, dobro poznata ljubiteljima žestokog zvuka biće važan deo i ovogodišnjeg slavljeničkog izdanja festivala, ali u nešto drugačijoj formi. Explosive bina će biti smeštena unutar Explosive paba, poznatog po hardkor duhu i energičnoj atmosferi koju zajedno stvaraju bendovi i fanovi. Ove godine od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, na proslavi dve decenije Exita, zbog specifičnih uslova u kojima funkcioniše kompletna globalna muzička scena Explosive pab izlazi sa jakom domaćom hevi metal i pank postavom.

Svoje nastupe portvrdili su NBG, Proleće, DMT, Casillas, Fiskalni račun i Nagön, zatim Forgotten Scream, Centurion, Obscured, Infest, Alitor, Bombarder, First Flame, Ground Zero, Reflection, Mind Prison, Bronze i св:Псета, te Mud Factory, Scaffold, Hill, Motorcharge, Quasarborn i Overdrive.

EXIT, kao deo Ujedinjenih festivala Srbije dobio je od Kriznog štaba saglasnost za održavanje ovog leta. Uslove za organizovanje festivali su ranije predstavili kroz bezbedonosni protokol Safe Events Serbia – ulazak se kontroliše i ograničava na one koji su vakcinisani, imaju antitela nakon preležanog virusa Kovid-19, ili su negativni na PCR ili brzom antigenskom testu. Protokol je zasnovan na najnovijim naučnim istraživanjima sprovedenim širom Evrope, koja su dokazala da je, uz navedena ograničenja prilikom ulaska na događaje, rizik od širenja zaraze gotovo zanemarljiv, a sami festivali postaju najbezbednija mesta okupljanja u zemlji.

U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontingent regularnih ulaznica za ovogodišnju veliku proslavu dve decenije Exita, po promo ceni od 6.990 dinara, uz uštedu od 40 odsto u odnosu na finalnu cenu, kao i limitiran broj jednodnevnih ulaznica, čiji početak prodaje je oborio festivalske prodajne rekorde. Sve ulaznice kupljene za izdanje 2020. važe za ovogodišnji festival. Ulaznice se mogu nabaviti putem zvanične stranice festivala, kao i putem prodajne mreže Gigs Tix.