PODELI

Festival Terra Viva 2023 biće održan po 11. put u Kikindi 21. i 22. jula.TerraViva je višednevni multidisciplinarni festivalski događaj koji promoviše mlade muzičke izvođače različitih muzičkih stilova domaće i regionalne scene. Održava se sinhrono sa likovnom manifestacijom Internacionalni simpozijum skulpture Tera. Sastoje od muzičkih i multimedijalo-edukativnih celina.

Projekat omogućava kvalitetno informisanje, promociju kvalitetnih mladih izvođača, razmenu iskustava, primera i primene dobre prakse a sve u cilju unapređenja daljeg rada i razvoja na digitalizaciji lokalne i nacionalne kulturno-umetničke baštine i promociji lokalnog kulturnog turizma na najefikasniji način, putem međunarodnog umrežavanja i široko dostupnih novih tehnologija. TerraViva u mnogome doprinosi razvoju publike samom Simpozijumu Terra jer kroz niz aktivnosti koje nisu nužno ili uopšte deo vizualnih umetnosti, simpozijum tera i njenu višedecenijsku kolekciju skulptuura približava mnogo široj ciljnoj grupi od stručne. TerraViva je JEDINI preostali muzički festival u Kikindi koji promoviše savremenu rokenrol (u najširem smislu) scenu Srbije i regiona.

Osnovni cilj je promocija i difuzija savremenog muzičkog stvaralaštva u manjim sredinama koja u koheziji sa savremenom likovnom produkcijom simpozijuma Tera utiče na razvoj svesti o značaju kreativnog izražaja i umetničke interakcije sa socio-političkim okruženjem pri čemu se razvija i širi grupa konzumenata kulturnih sadržaja. Ciljne grupe su lokalno stanovništvo, konzumenti kulture i turisti iz Srbije i regiona, roditelji sa decom, mlađa populacija.

PROGRAM

21.7.2023.  od 16h do 20h

(dvorište Ateljea Terra, Danila Kosića bb, Kikinda; GPS lokacija: https://goo.gl/maps/aUJuo1nVaMKsKsc57)

Multidisciplinarna aktivnost TerraKids+ – dnevni program za decu sačinjen od različitih radionica, gostovanja, predavanja i promocije participatornog principa u umetnosti usmerenog ka deci i mladima.

Program radionice za decu u pratnji odraslih i odrasle:

Multimedijalna radionica – Gusani u magli (vajanje, slikanje, gluma)

Streličarlsko udruženje APOLO-Obuka i Gađanje lukom i strelom

Origami radionica – Mentor Tibor Ruzic Hudini

Radionica skulpture od papira velikih dimenzija – Jovan Isakov

Vajarska radionica – CLPU TERRA

Likovna radionica “Školica – Crtica” – Terra2 – Vrbas

Koncert dečijeg Rock hora – JOVINE ZVEZDE

Radionica fraktala i + … PLAVA ŠKOLJKA  – BG

Koncert bubnjarske sekcije studio Maus

21.7.2023. Koncerti u “LUFT ŠUPI”

21:00

Gorica & The Grooveheadz – soul, fusion, jazz (Beograd, Srbija)

22:00

FUNK SHUI – alternative/indie (Skopje, S. Makedonija)

23.30h

Boris Blaće meets Martinees – roots reggae (Lanzarote, Španija – Kikinda, Srbija)

22.7.2023.  Koncerti u “LUFT ŠUPI”

(dvorište Ateljea Terra, Danila Kosića bb, Kikinda; GPS lokacija: https://goo.gl/maps/aUJuo1nVaMKsKsc57)

20.30 h

Metallic Gate – hard rock (Kikinda, Srbija)

22.00 h

LJUBIČICE- elektro bluz (Pančevo, Srbija)

23.30 h

White City Soul – house, funk, hip-hop (Beograd, Srbija)

O festivalu:

Projekat “TERA VIVA – ART FEST” je višednevni multidisciplinarni festivalski događaj koji se održava se sinhrono sa likovnom manifestacijom Internacionalni simpozijum skulpture Tera čiji je prateći sadržaj u cilju širenja i razvoja publike. Sastoji se od muzičkih i multimedijalno-edukativnih tematskih celina. TerraAcustica, TerraBeatz, TerraLounge, TerraClassica promovišu mlade muzičke izvođače različitih muzičkih stilova domaće i regionalne scene. TerraKids+ – dnevni program za decu sačinjen od različitih radionica, gostovanja, predavanja i promocije participatornog principa u umetnosti usmerenog ka deci i mladima. TerraPoetica – književno veče sa idejom predstavljanja lokalne pesničke scene usmeren publici u trećem dobu.

Osnovni cilj festival TerraViva je promocija i difuzija savremenog muzičkog stvaralaštva u manjim sredinama koja u koheziji sa savremenom likovnom produkcijom simpozijuma Tera pri čemu se utiče na razvoj svesti o značaju kreativnog izražaja i umetničke interakcije sa socio-političkim okruženjem pri čemu se razvija i širi grupa konzumenata kulturnih sadržaja.

Događaj su pomogli: Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, JP Kikinda, Drozli d.o.o., TP Papirus OD, Garmond štamparija, Vinarija Kepul Iđoš

Ulaz na sve događaje je besplatan.