PODELI

Hervé ‘RV’ Salters, predvodnik i „mozak“ iza sastava General Elektriks, poreklom je Francuz, a duhom strastveni klavijaturista. Ovaj “čarobnjak na klavijaturama”, već je sa 14 godina počeo svirati s mnogim lokalnim bendovima u Londonu i Parizu – dugogodišnje iskustvo međunarodnih svirki dovelo ga je i do rada s Femijem Kutijem s kojim je sarađivao na njegovom albumu “Shoki Shoki” iz 1999. godine.

Nakon što se iste, 1999. godine preselio u San Francisco počeo je raditi na zvuku koji će postati karakterističan zaštitni znak General Elektriksa, old school funk. Uskoro se rodio i debi album “Cliquety Kliqk”, koji je snimio uz pomoć klavijatura, kompjutera i mikrofona. Nakon debi albuma usledila je turneja i niz saradnji, a zatim i album naziva “Good city for dreamers” koji je dovršen 2008. godine i koji je obeležio zvuk klavijatura, duvača, sempliranih bubnjeva i gudača. Album “Parker Street” objavio je 2011. godine, a usledili su “To Be a Stranger” iz 2016. godine i live album “Punk Funk City” iz iste godine. Najskoriji album General Elektriks “Carry No Ghosts” izdat je u februarui ove godine označivši veliki povratak talentovanog francuskog sastava čiji nastupi uživo donose dozu kvalitetnog funka i plesnih ritmova na INmusic festival #13!

General Elektriks će nastupiti na INmusicu #13 u sklopu cenjenog Europavox projekta, čiji je INmusic festival ponosni partner. Europavox projekt predvođen Europavox Festivalom sufinansiran je od strane Evropske komisije kao važan program za podsticanje međuevropske saradnje i doprinos savremenoj kulturi i muzici. Europavox okuplja partnere iz sedam evropskih država i najvažnije muzičke promotore i festivale u svakoj od partnerskih zemalja sa ciljem podsticanja razmene savremenih autorskih izvođača iz svih delova Evrope, razvijanju inovativnih pristupa na području evropske muzičke industrije te zajedničkom javnom zagovaranju bogatstva i raznolikosti interkulturalne evropske baštine.

Sjajni General Elektriks pridružuju se spektakularnom line-upu INmusic festivala #13 kojeg čine Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Interpol, Alice in Chains, David Byrne, St. Vincent, Portugal. The Man, The Kills, Bombino, Frank Carter & The Rattlesnakes, Superorganism, Šumski, Reykjavíkurdætur, Super Besse, Tshegue, Témé Tan i mnogi drugi. INmusic festival #13 održaće se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka od 25. do 27. jula 2018. godine, uz podršku OTP banke Hrvatska koja omogućuje beskontaktno plaćanje na festivalu. Fizičke ulaznice za INmusic festival #13 po ceni od 449 kuna moguće je uplatiti u preko stotinu poslovnica OTP banke širom Hrvatske i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb). Trodnevne ulaznice za INmusic festival #13 dostupne su i putem službenog festivalskog webshopa po ceni od 449 kuna (+troškovi transakcije), kao i sedmodnevne kamperske ulaznice po ceni od 250 kuna (+troškovi transakcije).