Remix Press imaće tri predstavnice na velikoj međunarodnoj ženskoj izložbi  koncertne fotografije „Čisto oko, puno srce“ koja će biti otvorena u Zenici u četvrtak, 26. aprila u 19h. Andrea Magazin, Ivana Jovanović i Marina Pešić ušle su u najuži krug za nagrade, a njihove fotografije, zajedno sa fotografijama još 28 autorki, moći će da se pogledaju u Caffe baru Šibica u Zenici.

“Čestitamo svim fotografkinjama na radu i zalaganju i drago nam je što ima toliko žena koje se bave koncertnom fotografijom. Zahvaljujemo se organizatoru Josipu Dujmoviću i selektorkama što su prepoznale kvalitet i učinile nas ponosnim na svoj rad. Samim izborom da budemo u 50 od 450 dali ste nam veliko priznanje i nagradu. Smatramo da je ovom izložbom dat i veliki doprinos za popularizaciju koncertne fotografije i motivaciju mladih žena da se bave time bilo profesionalno, bilo iz hobija”, poručile su Andrea, Ivana i Marina uoči otvaranja izložbe 26. aprila u Zenici.

Na konkurs koji je raspisalo zeničko udruženje „Zona muzike“ prijavilo se 47 autorki iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje su poslale ukupno 450 fotografija. Selektorka Ferida Abdagić imala je vrlo nezahvalan posao da od svih pristiglih radova odabere 200 za drugi krug. Još teži posao imala je poznata američka fotografkinja Lindsey Best da odabere 50 najboljih fotografija za izložbu i da predloži fotografije koje će biti nagrađene.

Kako prenosi portal Glas.ba Lindsey je izjavila da je fascinirana koliko ekspresije, modernog pristupa, neverovatnih kadrova, tehničkog savršenstva nalazi u fotografijama autorki sa Balkana. O tome svedoči njena molba organizatoru da se dodeli više nagrada od uobičajenih prvo, drugo i treće mesto, jer ona ima višestruko više kandidata za priznanje.

Nestrpljivo očekujemo da vidimo kojih 50 fotografija je najviše oduševilo Lindsey i jako smo ponosni na činjenicu da su od 31 fotografkinje čak tri iz redakcije portala Remix Press.