PODELI
Foto: Luka Tomić

Glumac Milan Vasić na planini Goč, u selu Kamenica, snimio je spot za pesmu “Bolna ljuba, bolna leži”. Premijera pesma bila je 22. maja na njegovom zvaničnom kanalu, a u spotu se kao glumica pojavljuje Vera Stolić, mlada, talentovana i nagradjivana pevačica, koju Milan voli da sluša, inače studentkinja Fakulteta muzičke umetnosti.

Foto: Luka Tomić

Kako je Milan Vasić naveo, želi da snimi još pesama sa Kosova i Metohije kako bi ih sačuvao od zaborava. On je naglasio da treba da čuvamo tradiciju, kao da poštujemo svoje korene.

„Misija je krenula sa ‘Sokolom’, to je autorska pesma, a mi ćemo sigurno uraditi nove autorske pesme koja će podsećati na Kosovo. Došli smo do sjajne ideje da snimamo stare kosovske pesme. Biće sedam ili osam pesama, jer prosto želim da pesme sačuvamo od zaborava, jer su mnogo lepe i kvalitetne, ali sa druge strane da novijoj generaciji nešto što je jako lepo i da ih preko ovakvih spotova približim lepotu Kosova i Metohije, lepotu tradicije, lepotu korena, lepotu vere, ognjišta i porodice.

Foto: Luka Tomić

Prosto, to je nešto što se malo u nekom trenutku zaboravilo, ali ja sam tu da se trudim da neke stvari vratim u normalu, jer mislim da je na nama, mislim na javne ličnosti, da treba da se bavimo ovakvim stvarima i humanitarnim radom. Ja sam jako ponosan na ovu pesmu, ‘Bolna ljuba, bolno leži’. Pevali su je mnogi, a mislim da svaku pesmu treba dočarati spotom. Stvarno sam zahvalan Dejanu Aksiću… Čuvajmo svoju tradiciju i poštujmo svoje korene. Ja se bavim time jako dugo i baviću se time dok sam živ”, izjavio je Vasić.

“Kada mi neko kaže ‘današnja deca ne slušaju ovu vrstu muzike’, ja kažem ‘nema problema, svaka generacija sluša svoju muziku, ali i 3 odsto dece da prihvati ovo što Deki i ja radimo, ja sam zadovoljan.’ Znam koju ću sledeću pesmu raditi, mislim da imam ceo spot u glavi. Zahvaljujem se celoj ekipi koja je radilla sa mnom. Najbolji muzičari u Srbiji su mi svirali i srce mi je puno. Želeo bih da se zahvalim Ljubiši Pavkoviću, koji je izašao u susret i pristao da svira harmoniku u ovoj pesmi.

Foto: Luka Tomić

Ipak je za mene Ljubiša Pavković najveće što bivša Jugoslavija ima od harmonikaša. Onda Zoran Kovačević, Zoran Stojanović… Kebac je čuveni bubnjar. Suzana Branković mi je pevala prateće vokale. Tako da je ekipa najbolja. Ono što je lepo što svi muzičari žele ovo da rade i svim srcem rade. I slobodno mogu da kažem, niko za ovo ne uzima novac od svih muzičara za ovo što radimo. I mislim da je ovo veliki pokazatelj… Čuvajmo tradiciju i poštujmo svoje korene. Hvala puno“, izjavio je Milan Vasić na promociji.

izvor: nemazabranjenih.rs