PODELI
Branko Golubović - Foto: Andrea Magazin

Prvo izdanje demo festivala Zbrka, koje je ranije otkazano zbog vremenskih neprilika, održaće se 5. i 6. jula na Glavi Zete, potvrdili su organizatori.

Međutim, novi datum nije jedini novitet ovog festivala. Tako će se prethodnom lajnapu koji su predvodili Riblja čorba, Silente, SebdahBABY, Iskaz, Mortal Kombat, Brat, pridružiti i pank sastav Goblini, kojima je ovo za sad jedini potvrđeni nastup u Crnoj Gori, u ovoj godini.

“Dugujemo izvinjenje svima koji su sa nestrpljenjem iščekivali informaciju o datumu festivala, i mi smo očekivali da će to biti ranije definisano, ali zaista nije bilo lako pronaći termin kada su slobodni izvođači koje smo već najavili. Međutim, sigurni smo da je vrijedelo čekanja jer će program festivala sada biti još kvalitetniji i sadržajniji. Našli smo termin kada su slobodni svi izvođači koje smo najavljivali, a ovo vrijeme smo iskoristili i da dodatno pojačamo lineup ali i da uvedemo neke novine“, izjavili su organizatori iz NVO „Društvo prijatelja rijeke Zete“.

Broj posetilaca će biti ograničen, ističu iz organizacije, napominjući da ulaznica po promotivnoj ceni više neće biti u prodaji. Svi oni koji su festivalske ulaznice kupili za prvobitni datum održavanja, iste će moći iskoristiti i 5. i 6. jula.

„Odlučeno je da ograničimo broj posetilaca, pa će i to biti jedna od prepoznatljivosti našeg festivala. Tako će i ove ali i narednih godina broj posetilaca biti ograničen na 3000 najvjernijih fanova naših izvođača. Promotivnih ulaznica više nema u prodaji i neće ih više ni biti, a sve kupljene ulaznice važe i u novom terminu“, otkrivaju organizatori Zbrke.

U narednim danima biće poznato još novih izvođača, ali i drugih lepih iznenađenja koja će pratiti sam festival.

Podsećanja radi, osim pomenutih revijalnih izvođača, u takmičarskom delu će nastupiti Bonecarver iz Ivanjice i Volt pop iz Užica, koji su učešće izborili pobedom na manifestaciji “Zbrka u najavi”, te Bajpas iz Danilovgrada, Srđine strijele i Štrajk mozga (Nikšić), Winged i Sound floor (Podgorica), CrossOver (Novi Sad), Epilepsija zvuka (Zagreb), Sedmo nebo (Trebinje), Inkvizicija (Požega), Multi Culltus (Banja Luka), Dead men’s balls (Ličani), Sestra i Eastok (Užice) i Sanitarium (Beograd).