Foto: Mare Milin

Osam je godina trebalo proći da pesma “Poruke u boci” ugleda svetlo dana i nađe se na Vatrinom novom studijskom albumu “Nama se nikud ne žuri”. Toliko je, naime, odležala u fioci, nedovršena, ali ne i zaboravljena. Danas je ona peti singl s aktuelnog albuma objavljenog uoči koncerta u zagrebačkom Domu sportova ovog aprila.

Muziku i tekst potpisuje Ivan Dečak, a Vatri se na ovom singlu, aranžmanima na klavijaturi pridružio i Toni Starešinić, talentovani klavijaturista i kompozitor, jedan od glavnih protagonista u bendovima Mangroove, Chui i Beat Busters.

“Poruke u boci” dobile su i svoje video izdanje, koje potpisuje Filip Filković Philatz.

“Željeli smo spot koji izgleda kao da je netko na njega slučajno nabasao na starim VHS kazetama. Od snimaka, neke stvari su autentično stare, neke smo snimali starom VHS kamerom, neke smo kupili, ali za kraj, cijeli spot smo snimili na prastaru kazetu i zatim s te kazete snimili cijeli spot nazad u digitalni oblik. Zato sada imamo autentičnu VHS sliku koja bi mnoge mogla emotivno vratiti u neko staro vrijeme.” – rekao je o video spotu Ivan Dečak.

Album “Nama se nikud ne žuri” na kojem se nalazi i Porinom nagrađeni istoimeni duet, publika i kritika dočekale su s odobravanjem:

“I to je, ako mene pitate, najveća vrijednost Vatre koja solidnu tržišnu prođu postiže kroz podizanje, a ne urušavanje kvalitete. Na tom kursu je i “Nama se nikud ne žuri” na kojem je sve ono što znamo o Vatri i Dečakovom rukopisu još komercijalnije i dorađenije, veće i moćnije, pa i spektakularnije i bombastičnije, ali na ukusan način. Ako su raniji albumi Vatre imali pokoju uspješnicu, ovaj je poput niske od devet hitova s melodijama raspisanim i napucanim da, bude li sreće, zatresu pozornice najvećih dvorana i open-air festivala.” // Aleksandar Dragaš, Jutarnji list

“Zbog svega toga i posljednjem ciniku, „alternativnom zvocalu“ (od sorte kojoj je svaki komercijalni uspjeh dokazni materijal autorskog neuspjeha i izdaje) ili zlobniku kojem je Vatra i „fuj“ i „bljak“ , novi album „Nama se nikud ne žuri“ dolazi kao zvučna pljuska. Kao sjajan album odličnog banda. Howgh!” // Zlatko Gall, Mixer.hr