PODELI

Beogradski dvojac Ti promovisaće svoj album “Vidimo se!” u Studentskom kulturnom centru u Kragujevcu 31. oktobra sa početkom u 21.30h.

Specijalna gošća koncerta je Dunja Dačić koja nastupa pod imenom Dojo, koja će publici predstaviti i svoj prvi EP “Endings”.

Ti je psihodelični pop duo koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZ­a, i u leto 2012. osnivaju grupu Ti. Probe imaju u dnevnoj sobi Ilijinog stana, gde Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pevaju. Ilija je prethodno svirao u grupama Petrol i Meatmarket, a Trajče u bendu White Noise in a White Room i Čistilište.

Muzika grupe Ti je puna pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, punih i prijatnih bas deonica na sintu, sjajnog dvoglasa i jednostavnih hipnotičkih tekstova i Trajčetovih ritmova koji obuzimaju i stvaraju prijatnu atmosferu lenjeg kišnog popodneva provedenog sa suve strane prozora ili kasnog buđenja u danu bez mnogo obaveza.

Novosadska kantautorka Dunja Dačić prvi put je stala na binu kao Dojo u oktobru 2013. godine. Bio je to trenutak kada je regionalna muzička scena počela da dobija sasvim nove boje, kroz kompleksne ali pitke tonove – melodije koje bude sva čula. Dojo kao paletu koristi gitaru, sintisajzere i semplove, i u kombinaciji sa glasom koji obuzima kreira magičnu zvučnu sliku.

Nastupajući uglavnom kao specijalna gošća grupe Ti, Dojo je za kratko vreme uspela da šarmira publiku pre svega svojom senzualnošću i specifičnim stilom. Dojo je i PJ Harvey, i Thom York i Bat For Lashes, i Patti Smith i i Philip Glass i Massive Attack, a ipak, Dunja Dačić. Prvi EP Dojo nosi naziv “Endings”. Kroz tri pesme, “Endings”, “Willows bay”, “Lost one” koje su dostupne za besplatan download, Dunja Dačić slušaoce vodi u sasvim novu muzičku dimenziju, na putovanje prožeto dubokim emocijama.

Ulaz je besplatan.

Foto: Branko Starčević