PODELI

Novosadska publika imala je priliku da  19. aprila čuje kultni beogradski rok bend Električni orgazam. Koncert je održan u Firchie Think Tank Studiju sa početkom u 22:30h.

Poznati stihovi “Noć je, sam sam, vrati se, strah me je” pesme “Krokodili dolaze” otvorili su koncert i najavili dobru atmosferu. Usledila je pesma “Hajde, bejbe, daj da vidim sad” i već se videlo da će ovo biti noć koja obećava. Raspon među generacijama spojio se u zajedničko uživanje u dobroj muzici, pokretima i pesmi koja je oživela klub.

Pesma “Da si tako jaka” definitivno je učvrstila već dobro zagrejanu atmosferu, pojačala dobru komunikaciju benda sa publikom i naterala nas da se prepustimo emocijama. Usledile su pesme sa novog albuma: “Bila si kao san”, “Bio sam loš”, “Odvedi me do rupe”. Pesma “Spojimo se sad” poslužila je kao vremeplov, vratila nas u neko starije vreme gde smo bili blizi suncu, gde su “svečane bele košulje pozivale na proslave”.

Zaplovili smo zajedno do kapetana Esida i uplakane Line. Stihovi: “Sve moje više nije moje, sve moje sad je tvoje” plovili su prostorom. Publika je otpevala veći deo pesme, prepustila se pevanjui naredne “Bejbe, ti nisi tu”. Na repertoaru su se našli i dobro poznati hitovi: “Ja sam težak kao konj”, “Debela devojka”, “Igra rokenrol cela Jugoslavija”. I svi smo bili na nogama, igrali rokenrol, bend nije dopuštao da se atmosfera zagasi.

A onda je bubanj progovorio i odsvirao kraj. I svi smo bili na nogama i “igrali kako bubanj kaže”. Međutim, kao i svaki dobar bend i Električni orgazam je svojoj publici poklonio bis. Atmosfera dobrog rokenrola nastavila se u stihovima “Al ne dam svoje ja ideale i ješću snove umesto hleba, ja svoju sreću nosim sa sobom, ona je parče slobodnog neba” pesme “Nebo”. Koncert je zatvorila pesma “Zlatni papagaj”.

Ovaj koncert bio je drugačiji od nekih ranijih po jednoj lepoj stvari koja se desila. Naime, ne dešava se često da se na bini nađe i torta, ali ove večeri izneta je jedna u obliku gitare jer je Branislav Petrović Banana proslavio je svoj 56. rođendan sa novosadskom publikom, duvao svećice, a dobio je i vatromet.

Verujem da je i zbog slavljeničke atmosfere koja je vladala i bend uživao isto koliko i publika.

Marija Tomić

Foto: Miloš Spasić (pogledajte galeriju OVDE)