PODELI

Autorska izložba fotografija „Zamrznuti tonovi“ Marka Ristića biće otvorena u četvrtak, 28. septembra, u Kulturnom Centru Novog Sada sa početkom u 20 časova. Izožba je deo programa u okviru festivala Novi Sad Open Art 2017 koji promoviše umetnike do 35 godina i približava savemenu umetnost građanima kroz interaktivne sadržaje i moći će da se pogleda do 8. oktobra na Tribini mladih (II sprat).
Na izložbi će biti prikazane fotografije sa koncerata koje su nastale tokom prethodnih devet godina – od Goblina, čiji je Marko oficijalni fotograf, preko koncerata lokalnih bendova, do svetskih zvezda poput The Prodigy, Slayer, The Killers i Marilyn Manson.

Izložba “Zamrznuti tonovi” je specifična po tome što je uvek do sada otvorena uz ekskluzivni nastup nekog domaćeg benda, pa će i ovoga puta biti tako, s tim što autor insistira na tome da to ostane iznenađenje kojem će obradovati sve koji dođu na otvaranje izložbe. Sigurno je da će to biti neki od vodećih sastava u regionu.

Dok posmatram fotografije Marka Ristića, stičem utisak da koristeći dvodimenzionalan medij on ustvari uspeva da nam dočara treću dimenziju i da nas uvede u taj čaroban svet rock and roll-a gde mi, kao puki posmatrači, ustvari postajemo aktivni svedoci tog događaja koji samo što ne uspevamo i da omirišemo. Njegove fotografije su nepredvidljive i pune onih lepih iznenađenja, ne samo kada smo pasivni posmatrači istih, nego kada smo i sami meta njegovog objektiva. Prateći Markov razvoj poslednjih par godina, nestrpljiv sam da vidim u kojem pravcu će dalje ići i šta to lepo možemo očekivati od njega u budućnosti, rekao je Branko Golubović Golub, frontmen benda Goblini o Markovim fotografijama.

O autoru:

Marko Ristić se duži niz godina bavi koncertnom fotografijom. Radi kao oficijalni fotograf bendova Goblini i Ritam Nereda, kao oficijalni fotograf Exit festivala i još nekoliko regionalnih festivala, takođe je glavni i odgovorni urednik magazina Hardwired, nekadašnjeg Nocturne magazina.