PODELI

Jesenja razmena knjiga održaće se u nedelju, 15. oktobra, u kulturnom centru Dom b-612 u Novom Sadu. Ovo je druga razmena knjiga koju književni blog Prerazmišljavanje ove godine organizuje u Miletićevoj 40 i ovog puta tema je „Knjigoložnička zimnica”. 

Zainteresovani mogu knjige koje im više nisu potrebne zameniti za kupone, koje potom menjaju za neku od više stotina knjiga već prisutnih na razmeni ili mogu sačekati da pristignu nove knjige.

Prvih nekoliko studenata koji u indeksu pokažu i šesticu i desetku, u skladu sa temom razmene, dobijaju i teglu prave zimnice — turšije, pekmeza ili ajvara.

Razmena traje od 14 do 20 časova, a u razmeni učestvuju sve vrste knjiga, od beletristike, preko naučnopopularne literature, enciklopedija i priručnika, do kuvara i džepnih knjiga.

Sve knjige koje građani žele da doniraju ili one koje preostanu nakon razmene biće prosleđene dalje, ili poklanjanjem vernim čitaocima Prerazmišljavanja ili kroz naredne razmene knjiga.

Na razmeni će se predstaviti i mladi novosadski književnici. Za više detalja o programu pratite blog i fejsbuk stranicu Prerazmišljavanje.