Novosadski bend JAL (Josip A Lisac) održati koncert 31.03. u Firchie Think Tank Studio u Novom Sadu.

Ulaznice u pretprodaji po ceni od 200 din se mogu kupiti na svim prodajnim mestima GIGSTIX-a dok će na samom ulazu cena ulaznica biti 300 din.

Bend JAL (Josip A Lisac), nastaje 2009. godine u Novom Sadu, Srbija. Kao inicijator ideje, pevač, tekstopisac i kompozitor većine pesama postavlja se Vedran Ferizović, dok bend potpisuje sve aranžmane. JAL okuplja muzičare različitih izvođačkih stilova i afiniteta, te se s toga njihova muzika ne može ukrotiti nekim od poznatih nam pravača rokenrola. Ipak najveći deo stvaralaštva oslanja se na ska/reggae forme i ritmove. Muzički stilovi koji u međusobnom kontaktu proširuju mogućnosti alternativne muzike dvadesetprvog veka, jesu još i rok, bluz, folk, džez, pank …

Zvučnu sliku ovog benda čine: bubanj, bas, električna gitara, klavijature, akustična gitara i duvačka sekcija koja je promenljiva u skladu sa potrebama pesme ili albuma. Tekstovi se bave socijalnim, ljubavnim, urbano-filozofskim temama koristeći se ironijom, poezijom, rimom, poređenjem, šalom, a najviše igrom reči, što je i jedna od osnovnih odlika ovog sastava, počevši od samog imena. JAL je bend koji podržava višeslojnost rokenrola i tako ide u korak sa vremenom, ali ipak, njihova vera i ideali jesu velikim delom u prošlim vremenima.