????????????????????????????????????

Seun Kuti je sinoć u sklopu koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions, dokazao da je pravi naslednik svog oca Fele Kutija, sa čijim bendom je nastupao i pre Feline smrti. Gotovo sirova energija, sinoć je preplavila Bitefartcafe klub.

Publika je već od prve pesme uz Egypt 80 ustala sa stolica, a nakon što je bend pozvao na binu velikog Seun Kutija publika je ostatak koncerta provela na nogama plešući vreo afrički ples. Svojim pesmama, kojima poziva na bunt i revoluciju, ali u kojima govori i o nekoj drugačijoj Africi od one o kojoj mi znamo, Seun je probudio pomalo uspavane posetioce od kojih su mnogi, činilo se, došli direktno sa posla. Nakon što su osetili ritmove Nigerije, dodatno su se pokrenuli i uz tradicionalni afrički ples koji su izvodili prateći vokali, dve dame koje su izgledale nestvarno našminkane u plemenskim kostimima.  Duh Afrike na bini Bitefartcafea i trinaest muzičara koje  je srčano predvodio najmlađi Kuti, dominirajući kako vokalno, tako i energetski.

????????????????????????????????????

Kao što je i obećao, Seun je posetiocima koncerta predstavio i pesme sa novog EP izdanja “Strougle Sounds”, za koji kaže da najbliže predstavlja i opisuje njegove stavove. Koncert je počeo pesmom svog oca Fele Follow čiji je i naslednik, nakon čega su usledili African soldier, higher consciousness, last revolutionary, Black woman, samo su neki od hitova uz koje je publika skandirala najmlađem Kutiju. Kuti je podsetio publiku na koncert koji je trebalo da održi 2009. godine u okviru BELEFa ali je nažalost zbog vremenskih neprilika koncert otkazan i izrazio zahvalnost što ga je Beograd opet pozvao i srdačano dočekao.

Još jedan spektakularan nastup Seun Kutija & Egypt 80 održaće se i večeras, a ova afrobit zvezda poziva sve ljubitelje dobre muzike da mu se pridruže i kaže da očekuje još bolji koncert na sad već poznatom terenu. Ulaznice možete nabaviti u toku dana na prodajnim mestima Eventim i ddtickets ili, ukoliko ostane, na samom ulazu na koncert.