Kantautor Nikola Pejaković Kolja uoči koncerta kog će sa svojim bendom Grobovlasnici održati 21. marta u beogradskom Domu sindikata, snimio je novu, crno-belu verziju svog starog klasika “Rajko”.

Kamere su uhvatile Kolju kako spontano u opuštenoj atmosferi tokom probe benda za svirku u Domu sindikata, u pratnji gitariste Voje Aralice izvodi “Rajka”, pesmu sa kultnog albuma “Mama nemoj plakati” (2001).

“Jao mila majko, a šta ću ja… kad bi znao tekst…jao”, peva u jednom trenutku Kolja.

Snimak izvođenja pesme sa refrenom “droga vlada svetom, svetom i planetom”, potiče iz emisije “Tv lica kao sav normalan svet” autorke Tanje Peternek-Aleksić koju je nedavno prikazala Radio-televizija Srbije. Montažer je Miodrag Cvjetković, a snimatelji Vladimir Nešović i Zoran Škrbić.

Kolja i Grobovlasnici održaće svoj prvi zvanični koncert u karijeri 21. marta (20:30) u Domu sindikata u Beogradu.

Ulaznica za koncert Kolje i Grobovlasnika košta 1.200 dinara preko mreže Eventim.

“Sviraćemo dvadesetak pesama, i kraj. Želimo da damo sve u tih dva sata. Nema bisa, nema razvlačenja u nedogled. Želimo beskompromisnu svirku, emotivnu i razarajuću. I po nas i po publiku. To je naš prvi susret sa ljudima koji žele da nas čuju i dobiće ono što su čekali sve ove godine”, najavljuje Pejaković.

Poznat kao glumac i režiser, ali pre svega scenarista filmova “Lepa sela lepo gore”, “Rat uživo”, “Ledina” i hit serije “Vratiće se rode”, Pejaković je uporedo na muzičkoj sceni stekao status kultnog autora već sa prvim albumom “Mama, nemoj plakati” (2001), koji je snimio pod firmom Kolja i Smak Belog dugmeta.

Nakon “poročnih” hitova kao što su “Sjeo sam za švedski sto” i “B.J. Blues” sa prvenca, Pejaković je životna iskustva nastavio pretakati u pesme poput “Haljinice boje lila” i “Eto, udade se ti za konja” na podjednako provokativnom drugom albumu “Kolja” (2009). Sa romantično intoniranim i “pročišćujućim” trećim albumom “Grobovlasnici” (2013) iza sebe, Kolja i njegov bend se tek sada osećaju spremnim za prvi susret sa publikom uživo na koncertu.
“Nekako se sve složilo. Sazrelo. I muzika i bend. I, verujem, publika. Sada imaju tri albuma ispred sebe i mogu da stvore jasniju sliku na čiji koncert dolaze i šta mogu da očekuju. I nama je jasnije šta sviramo i koji nam je cilj. A cilj je da sviramo dok god ne postanemo pravi, katastarski i gruntovno, grobovlasnici. Poslije toga, vidjećemo…”, kaže Pejaković.