PODELI

Pank bend Raskid 13 ekranizovao je pesmu „Stoka pijana“ sa debi albuma „Mi imamo bend“ i premijerno je prikazao u nedelju, 8. marta.

Kako u šali kažu iz benda za premijeru je 8. mart izabran kao savršen dan promocije prve ekranizovane numere iz jednog jednostavnog razloga – zato što je 1. april daleko, a oni mnogo vole žene jer su „emo pank bend”.

Izdavač spota je „Punkthrone Mafia Records”, a spot su radili: Ana Danilović (kamera, režija, montaža i svetlo), Dušan Svirčev (svetlo), Miroslav Ivanović Džo (montaža), a članovi benda su takođe učestvovali u režiji.

Članovi Raskida posebno su zadovoljni prvim reakcijama ljudi na svirkama i odzivom na internetu. Do sada su imali svirke u Pančevu, Smederevskoj Palanci i Beogradu, gde su nastupali sa velikim pank bendovima Novembar, Atheist Rap i Red Union.

Plan Raskida 13 ove godine jeste da ima što više svirki i promocija autorskog materijala, kao i da izbacivanje novih singlova postane redovno kao nagrada svim ljubiteljima ove vrste muzike. Kako već sada najavljuju, bend će uskoro promovisati novi singl „Novo jutro”.

Ova „ozbiljna emo pank” petorka već najavljuje i nove svirke, ovog puta u Novom Sadu 28. marta u klubu „The Quarter“ i 22. maja u Kragujevcu.  Navedena dva nastupa biće deo gostovanja u okviru obeležavanja rođendana benda Čovek bez sluha.

Foto: Ana Danilović