Bend Kanda, Kodža i Nebojša, koji je ove godine  proslavio 30 godina na sceni, predstavio je novi album i snimio spot za nadolazeći singl u Zagrebu s legendarnim rediteljem R.J. Gonzom.
“Beton” je deveto studijsko izdanje KKN, a kako su sami članovi benda izjavili na promociji održanoj u trgovini Dancing Bear – ovo je *najbolji album. Tom prilikom, ekskluzivno su najavili i to da će se za jednu pesmu s novog albuma spot snimati u Zagrebu, pod rediteljskom palicom maestra R. J. Gonza.

KKN je kvintet koji čine vokal Oliver Nektarijević, gitaristi Janko Mostarlić i Nenad Pejović, basista Boško Stanojević i bubnjar Vladan Rajović. Na beogradskoj promociji čulo se da bend i na ovom studijskom albumu, devetom po redu, donosi svoj prepoznatljiv zvuk, introvertne teme, Oliverov katarzični vokal, snažnu ritam sekciju i upečatljive rifove.

Bend Kanda, Kodža i Nebojša je na srpskoj rock sceni, kako od kritike, tako i od fanova, smatran najautentičnijim muzičkim izražajem generacije stasale devedesetih godina. Trideset godina stvaraju pesme koje tekstovima, muzikom te specifičnim vokalom Olivera Nektarijevića redovno privlače obožavaoce svih generacija. Iako je njihov rad duboko prožet otporom sistemu i kritikom vlasti devedesetih, KKN odavno ne gledamo  samo kroz te naočare: govorimo o bendu izuzetnog repertoara i jasno profiliranog autorskog senzibiliteta, s neuobičajeno velikim brojem koncertnih izvođenja za ove prostore! KKN je od 1990. do sada objavio devet studijskih albuma, jednu kompilaciju, jedan live album, kao i jedan DVD video.

KKN u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri ima puno zanimljivih priča, a većinu njih možete čuti na albumima. Počevši od prvog mladalačkog hita “Priroda”, preko pesama “S.A.T.”, “Proći će i njihovo”, “Prekidi stvarnosti”, “Izlazim i nema me ceo dan”, “Sve je stalo u rokenrol”, “Kafane i rokenrol” do singla “Sunčano”, kojim je najavljen novi album “Beton”, ovaj sastav ne odstupa od stava i muzičkog smera kojim je krenuo devedesetih. Nove, “betonirane” priče nastajale su u poslednje dve nepredvidljive godine i odlikuju se iznenađujućom svežinom za ovo razdoblje karijere. KKN od Prirode do Betona. Zvuči kao kontrasmer? Hmmm. Razmislite – poslušajte “Beton”.

Album se može preuzeti OVDE.