PODELI

U četvrtak, 21. novembra u 19 sati, u SKC Kragujevac održaće se književno veče Bojana Krivokapića.

“Trči Lilit, zapinju demoni” je zbirka priča Bojana Krivokapića, za čiji je rukopis dobio nagradu “Đura Đukanov” koju dodeljuje Narodna biblioteka “Jovan Popović”. Čestim izmenama narativnih perspektiva i lingvističkih obrazaca, Krivokapić uspeva da konkretizuje savremene dileme postjugoslovenskih prostora…

Bojan Krivokapić je rođen 1985. godine. Aktivističko i umetničko iskustvo sticao u Kamernom pozorištu muzike Ogledalo i Međunarodnom festivalu Aktuelne muzike Interzone. Završio Komparativnu književnost u Novom Sadu. Poezijom i kratkom prozom zastupljen u više antologija i književnih časopisa u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji.

Dobitnik je prve nagrade za prozu Ulaznica (Zrenjanin, 2011), bio u najužem izboru za književnu nagradu Lapis Histriae (Umag, 2012) a takođe je dobitnik nagrade “Đura Đukanov” za 2012. godinu za prozni rukopis “Trči Lilit, zapinju demoni” (Kikinda, 2012). Ove godine dobitnik je Književne nagrade “Mak Dizdar” za 2013. godinu za prvu neobjavljenu knjigu poezije “Žoharov let” (Stolac, 2013).

Dramski uobličio tekst za monodramu “Haljina za ringišpil”, produkcija: Ogledalo – Centar za inicijative u kulturi (Novi Sad, 2012).

Izučava(o) Studije roda, pri Centru za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu. Učestvovao na ljubljanskom Festivalu Mlade Rime, na zagrebačkom Festivalu aktivističke poezije Art Attack, beogradskim Aprilskim susretima, i na književnim susretima Šumski pjesnici u Grožnjanu (Istra), Međunarodnom festivalu kratke priče Kikinda-Short (2013) i dr.

Jedan je od urednika knjige “Radovi u Kući – tekstovi sa Radionice kreativnog pisanja” (Novi Sad, 2012), kao i Zbornika poezije i kratke proze “PitchWise” (Sarajevo, 2012). Recenzent je knjiga “Utišani glasovi – nezavisna pozorišna i performerska feministička scena u Novom Sadu od 1989. do 1999.” Ivane Inđin, monografije Art klinike “Eutanazija: 2009 – 2011”, kao i muzičkog albuma “On Eastern Way” Borisa Kovača i Davida Jengibariana.

Angažovan je u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu, kao urednik književnog programa i voditelj Radionice kreativnog pisanja.

Objavio:

“Trči Lilit, zapinju demoni” – kratka proza (Narodna biblioteka Jovan Popović, Kikinda, 2013)

U štampi:

“Bezdomnost” – pesma (Knjižuljak, Beograd, 2013)

U pripremi:

“Žoharov let” – gemišt poezija (Slovo Gorčina, Stolac, 2014)