PODELI

Koncerti Colina Stetstona i The Kandinsky Effecta i odaziv publike na istima je ispunio nadanja i očekivanja organizacije niza zanimljivih nastupa u klubu KSET.

Poslednji koncert prvog ciklusa ZEZ-a biće 21.11. kada će nastupiti Ravish Mominov Tarana Duo iz New Yorka.

Ovaj duo promovisaće novi EP „The Laden Soul Desires the Sun“. Zajedno sa njima sviraće i zagrebački sastav Chui koji će ovom prilikom promovisati novi album „The Second Arrival“ čiji je datum izlaska zakazan pred sam koncert.

Tarana je projekt bubnjara i peruksionista Ravisha Momina formiran 2003. godine. Muzika Tarane svodi se na interakciju između trombona i bubnjeva popraćenu atmosferama i beatovima elektronske muzike. Ritmički se ponajviše oslanjaju na ritmove Severne Afrike, Bliskog i Dalekog Istoka. Oba studijska albuma „Climbing the Banyan Tree“ iz 2004. i „Miren“ iz 2007. izvrsno su prihvaćeni od strane kritike.

Jedini predstavnici domaćih snaga na prvom ZEZ-u su intergalaktički space jazz duo Chui o čijim nastupima već godinu dana brujiceo Zagreb. Dolaze u netipičnoj postavi jer se standardnim članovima Toniu Starešiniću na klavijaturama i Đuri Dobraniću na bubnjevima, pridružuje i Vojkan Jocić na saksofonu. Muzika koju sviraju mešavina je toliko stilova da, kako bi Horvi rekao, prestaje biti fuzija i postaje muzika Chui. Oni će predstaviti svoj novi album „The Second Arrival“ koji bi trebao izaći za Dancing Bear pred sam koncert.

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti u pretpodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po ceni od 35 kn, na ulazu će koštati 50 kn. Studenti uz pokazivanje važeće X-ice na ulazu kluba mogu kupiti po ulaznicu za 30 kn. Ulaz se otvara u 20h, a koncert počinje u 21h.