Drugi Palanački Dunav fest održan je u Bačkoj Palanci na plaži Rio na Dunavu u petak, 22. juna i subotu, 23. juna. Prve večeri organizovano je takmičenje neafirmisanih autorskih rok bendova iz Srbije u kojem su učestvovali Harlekin iz Inđije, Moon iz Šapca i Keni nije mrtav iz Kruševca. Jednoglasnom odlukom žirija pobedio je mladi i perspektivni bend Keni nije mrtav koji je nastupao i drugog dana festivala u revijalnom programu.

Uz popularni cover bend Osmi dan publika je imala priliku da se nakon takmičarskog dela “ugreje” obradama svetskih hitova dok su ljubitelji elektronske muzike đuskali na peskovitoj plaži uz muziku koju su birali Bane Knežević i LNC.

Program drugog dana je pretrpeo minimalne izmene zbog odlaganja festivala, ali to nije umanjilo uživanje posetilaca. Nakon pobedničkog benda Keni nije mrtav, publici su se predstavili još jedni pobednici. Viva Vops prošle godine osvojio je prvo mesto na Bunt Rok festivalu, a u Bačkoj Palanci svojim energičnim nastupom opravdali su tu titulu čiji.

Usledila je pank “lekcija” komšijskog benda Gužva u 16-ercu. Osiječani su razmrdali masu ove hladne noći kraj Dunava, a nakon njih novosadska atrakcija Pero Defformero nastavila je da zabavlja publiku svojim pesmama i scenskim nastupom.

Za kraj večeri na Rock bini nastupile su legende pank roka, Atheist Rap koji su tokom devedeset minuta napravili presek svoje duge karijere izvodeći omiljene pesme svoje publike.

Na plaži je žurka počela uz dvojac Cheeka & BaloO, a vrlo brzo prostor isped bine postao je pravi plesni podijum. Nakon njih nastupao je Uroš Deak koji je svojim izborom muzike dodatno zagrejao atmosferu da bi Tijana Kabić u velikom stilu zatvorila festival. Publika je uživala i plesala do kasnih sati te iako je bila hladna noć kući su otišli ugrejani.

Foto: Cifra Media