Od 31. maja do 2. juna R:EVOL:UTION festival u Temišvaru biće stecište najraznovrsnijih izvođača iz svih delova sveta, koji će Muzej sela pretvoriti na 72 sata u zonu neprekidne zabave protkane umetnošću, zabavnim radionicama i sportskim aktivnostima, dnevnim zabavama i mnogim drugim avanturama.

U četvrtak, 31. maja, posetioci festivala će imati priliku da na glavnoj bini uživaju u spektakularnom nastupu Madoninih miljenika, Gogol Bordella, koje će na celoj istočno- evropskoj turneji pratiti najnoviji projekat poznate Ide Prester, bend MAiKA.

1000mods, stoner rok bend iz Grčke će napraviti savršenu uvertiru za Xtreme zonu na kojoj će nastupati Dordeduh, Trash Union, Groteska, Avven, Umbra i Hill. Na elektronskoj bini posetioci će imati priliku da plešu do ranog jutra uz Nicole Moudaber, Herodota , Mahonyja i svima dobro poznatog Marka Nastića, koji će za nekoliko dana održati svoj spektatkularni retrospektakl u Hangaru luke Beograd. Sa prvim zracima sunca žurka ne prestaje, menja svoj oblik i seli se na čarobno jezero koje se nalazi u sklopu samog festivala.

U petak, 1. juna, na glavnoj bini posetioce očekuje neverovatna zabava uz čuvenog hitmejkera Wilkinsona, drum and bass maga, Zardonika, Iphazea i Pythiusa, koji će snažnim bass zvukom i neočekivanim prelazima od house muzike do metala dovesti atmosferu do usijanja.

Istog dana na Electric Apex bini nastupiće velikan house-minimal zvuka Raresh, iz čuvenog sastava A:RPI:R,  koji će uz Atipica, Capa i duo Livio & Roby navesti sve posetioce da plešu do kraja žurke. Bendovi The Hellfreaks iz Mađarske i Bombarder iz Srbije će predvoditi program Xtreme bine, na kojoj ćemo imati prilike da slušamo i Sputnik, Replicunts, Dshumanity, Satori Junk i mnoge druge bendove.

Poslednji dan festivala će biti zapamćen po spektakularnom nastupu dugoočekivanog DUB FX-a, ali i po više nego fantastičnom zatvaranju uz ruske hitmejkere Filatov & Karas. Uz hitove Time won’t wait for us i Don’t be so shy publika će biti ispraćena na jezero na kome će se odvijati finalni afterparty.

Uz Dub FXa na glavnoj bini R:EVOL:UTION festivala posetioci će uživati u energičnom nastupu sastava The Qemists, Kuenta i Tambu i Graham Candy čiji se hit sa Parov Stelar nalazi na prvom mestu US top liste. Electric Apex nakon nezaboravnog prošlogodišnjeg nastupa po drugi put predstavlja back to back set Barac i Gescu, pre kojih će nastupiti fenomenalni producent Ion Ludwig, Robert Apertrei kao i domaći izvođači Dušan Nikolić i Runy koji će ove godine imati priliku da nastupe i na ovogodišnjem EXIT festivalu. Ljubitelji ekstremnog zvuka će uživati uz nastupe nesvakidašnjeg Mortiisa, mađarskog sastava The Moon and the night spirit, Armagedon, Nemesis, Words that burn, Transceatla, Wolfram i mnoge druge.

Osim izvođača sa 3 glavne bine posetioci će imati priliku da uživaju na dodatnih 7 programskih zona u trance muzici, drum and bass bini, vinil zoni, cirkuskoj zoni, swing and bass zoni, disco – funk zoni i mnogobrojnim umetničkim zonama, kao i u dnevnom programu za decu i odrasle.

CIRKUS SE PONOVO VRAĆA NA R:EVOL:UTION

Lunatica je naš club bizzare. Naš svet čuda, mesto za radost i dramu, muziku i preformans, devojke koje lete po prostoru, neverovatnu burlesku… Organizovan u saradnji sa Continental drifts, timom koji stoji iza Shangri La zone na čuvenom Glastonbury festivalu, Chris Tofu koji je nedavno dobio MBE od kraljice biće domaćin Lunatike, uz koga će nastupiti impresivni sastavi kao što su Swingrovers, Karpov Not Kasparov, Mes Quins, The Circus Brothers, Count Bassy, Fanfara Transylvania, The Hypnotunez, Travie Circus, Aualeu cirkus, impersonatori Miss Monroe i Mr. Bean i ska punk atrakcija iz Srbije, kao šlag na tortu, bend Mamurlook.

Više od 200 muzičkih i umetničkih sastava iz preko 40 zemalja širom sveta će nastupiti na R:EVOL:UTION festivalu u Temišvaru od 31. maja do 2. juna. Od danas su pored trodnevnih festivalskih ulaznica po ceni od 4500 dinara i festivalskih paketa po ceni od 4990 dinara, koji obuhvataju trodnevnu ulaznicu za festival i kamp, dostupne i jednodnvne ulaznice po ceni od 2800 dinara na prodajnim mestima Gigstix mreže i na sajtu www.gigstix.com.