PODELI

Poznati hip‐hop duo iz Osijeka, Krankšvester održaće svoj prvi veliki koncert u Hali 2 Novosadskog sajma 10. decembra sa početkom od 21.00 č.

Članovi sastava Krankšveser su 3ki Stil (Davor Miletić) i Sett (Hrvoje Marjanović) od ranije poznati kao solo izvođači, a na muzičkoj sceni kao duo su više od deset godina. Zbog svojih satiričnih, ironičnih, duhovitih tekstova i autentičnog stila su brzo postali miljenici čitavog regiona.

Gaber, Ćerka, Slava, Pošalji sliku, Šta ti znaš o meni su samo neke od pesama koje su postale regionalni hitovi i koji su izbrisali granice kada je u pitanju proboj Krankšvestera na regionalnu scenu, uprkos tome što dolaze iz provincijalne sredine, a ne epicentra muzičkog dešavanja.

Upravo iz tog razloga su ponudili publici drugačije viđenje muzike, tekstova, humora i ironičnog pogleda na svet obrađujući socijalno‐društvene teme, međuljudske odnose, ali na njihov svojstven, specifičan i na duhovit način.

Njihovo viđenje muzike i objedinjavanje žanrova je uspelo da na njihovim koncertima poveže publiku različitih uzrasta i muzičkog ukusa što jeste veličina ovog dua. Takođe, ono što krasi ovaj bend jeste to što uprkos sve većoj popularnosti objavljivanja singlova i dalje redovno izdaju albume sa velikim brojem pesama što samo govori o kreativnosti benda koja je, čini se, bar za sada ‐ u punom kapacitetu.

Osim publike, koje je sve više i više na celom Balkanu i reč kritike ih je podržala. Veliki broj recenzija, kako albuma tako i koncerata nisu izostale i u većini slučajeva one su afirmativnog duha; preko detaljnih analiza njihovih tekstova, do toga da ih žanrovsko opredeljeni kritičari svrstavaju u različite žanrove, te će Krankšvester neko okarakterisati kao rep muziku, neki kao elektronsku muziku, a zbog svoje angažovanosti dodaće im i epitet pank dueta.

Koji god žanr bili, jedno je sigurno: njihovi koncerti jesu spektakli, a organizatori koncerta potvrđuju da će i na ovom koncertu publika imati priliku da uživa u audio i vizuelnom spektaklu koji će 10. decembra biti priređen za sve one koji dođu na Krankšvester u Hali 2.

Karte za koncert mogu da se nabave onlajn putem Gigstixa, ali i na svim prodajim Gigstix mestima. Cena karata iznosi za parter 1000 dinara, dok karte za fan pit, namenjen onim najvernijim ljubiteljima Krankšvestera mogu da se nabave po ceni od 1700 dinara.

Foto: promo