PODELI

Francuski reper,pevač i producent, Maître Gims, je nakon uspešnog albuma “Subliminal” i izdanja “Mon coeur avait raison” postao popularna atrakcija i van matične zemlje, tako da se zahvaljujući hitovima: “J’me tire” , “Bella”. “Je te pardonne ft. Sia“ vrlo brzo proslavio u Nemačkoj gde je njegov singl “Loin” dostigao zlatni tiraž.

Zahvaljujući poreklu (njegova porodica potiče iz Konga), ovaj rođeni Parižanin je postao velika zvezda na afričkom kontinentu, pogotovo u Maroku, gde redovno nastupa. Naše slušaoce osvojio je pesmom “Est-ce que tu m’aimes?” koja je bila jedna od slušanijih hitova prošle godine.

Da su putevi inspiracije ponekad vrlo zamršeni pokazuje njegov novi singl, “Mi Gina”. U pitanju  je pesma koju je napisao jermenski kompozitor Artak Aramyan, a izvodi je, takođe Jermenin, Spitakci Hayko. Producent i DJ jermenskog porekla, Super Sako, koji živi u Los Anđelsu, čuo je ovu pesmu, svidela mu se napravio je hip hop remiks, “Don’t Go”, koja je se potom našla na mestu #1 muzičkih lista u Turskoj, Izraelu, Saudijskoj Arabiji, Libiji, Egiptu i Maroku, gde ju je čuo Maitre Gims i odlučio da snimi svoju verziju.