PODELI

Sve popularniji mladi bend iz Niša, Majdan, pobedio je na konkursu koji je Palančki Dunav fest raspisao za bendove koji žele da nastupaju kao predgrupa Nikoli Pejakoviću Kolji. Ovaj četvororočlani sastav predstaviće se bačkopalanačkoj publici 24. avgusta i ujedno će otvoriti muzički program poslednjeg festivalskog dana.

Muzika Majdana može se opisati kao gitarski pop sa jakim uplivima alternativnog roka i raznih drugih žanrova. Debi album “Minimum Sličnosti, Minimum Razlike” objavili su u digitalnom i CD formatu za izdavačku kuću Metropolis Music iz Beograda.

Bend je do sada zabeležio zavidan broj nastupa svuda po Srbiji, a istim tempom planiraju da nastave i širom regiona. Artan Lili, Ničim Izazvan, Nikom Ništa, Ki, Organizam, Random i Fyn samo su neki od bendova sa kojima je Majdan do sada podelio binu na svojim koncertima. Nastupi koji se mogu posebno izdvojiti jesu finale festivala Beovizija 2019, koncert sa grupom Galija u punoj Hali Čair u Nišu, kao i pobede na Kuršumlijskoj Gitarijadi i Beogradskom Autorskom Rok Festivalu (BARF) krajem 2018. godine.

Majdan je nastao 2017. godine u Nišu i čine ga četiri jake kreativne ličnosti u sastavu Nemanja Erić – vokal i gitara, Luka Nikolić – gitara i prateći vokal, Luka Novaković – bas gitara i prateći vokal i Ilija Novaković – bubnjevi. Njihova muzika se može opisati kao gitarski pop sa jakim uplivima alternativnog roka i raznih drugih žanrova.

Ulaz na festival prvog dana, 22. avgusta, je besplatan. Podsećamo da su ulaznice za druga dva dana u prodaji po promotivnim cenama do 12. avgusta. Za drugo veče potrebno je izdvojiti 300RSD, za subotu 500 RSD dok je komplet ulaznica trenutno dostupan po ceni od 700 RSD.

Od 13. avgusta cena ulaznice za 23. avgust iznosiće 400 RSD, za 24. avgust biće 600 RSD, a komplet će koštati 900 RSD.

Ulaznice su dostupne na svim Gigstix prodajnim mestima i online na sajtu www.gigstix.com.

Prodajna mesta u Bačkoj Palanci su:

Turistička agencija Concord-Sveti Nikola Travel, Ulica Kralja Petra I 12
prostorije UG “Rok kultura” – Irish Pub Old Cellar
UR “Kafanica” u Ulici Žarka Zrenjanina 65
“Pirate bar” u Ulici Milana Kurepe 7

Palanački Dunav fest (PDF) i Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP) udružili su snage ovog leta i na plato ispred sportske hale “Tikvara” dovode najjaču muzičku postavu do sada predvođenu Koljom, Stereo Bananom i Gramophondzijama. Osim njih nastupaće i Čovek bez sluha, prošlogodišnji pobednici – Keni nije mrtav, Ljubičice, Buč Kesidi, Po kratkom postupku, Uroš Deak, Kick Kong, Mile Higes, Cheeka&BaloO.

Održavanje Palanačkog Dunav festa podržala je Skupštine opštine Bačka Palanka i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam AP Vojvodine.

Više informacija o Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade: www.fep.org.rs

Foto: promo