Ukoliko još  uvek niste napravili plan za kraj ove sedmice, predlažemo da posetite Festival Vetrenjača (Malomfesztival) u Oromu, mirnom panonskom salašu pored Subotice.

Ovogodišnje izdanje festivala je osmo po redu, a u prethodnih sedam izdanja festival je rastao svake godine i u smislu posetilaca ali i broja izvođača i pratećih sadržaja. Od 11. do 13. avgusta očekuje nas pregršt interesantnih bendova iz okruženja (Srbija, Mađarska, Hrvatska) među kojima se izdvajaju Sara Renar iz Hrvatske, beogradski sastav Repetitor, KOIKOI (Srbija), Downstroy (Srbija), Bas i stega (Srbija), Nemi Pesnik (Srbija), Naked (Srbija), Deva (Mađarska).

Pored izvođača iz okruženja, nastupaju još i britanski sastav HENGE, La Caravane Passe iz Francuske, HarMalek Orchestr (Češka) i fenomenalan južnoafrički sastav BCUC poznat po karakterističnim lajv nastupima.

Nadamo se da smo vas ubedili da se ovog vikenda uputite se na odlično organizovan salaš nadomak Subotice (mogućnost dolaska javnim prevozom ili privatnim vozilom) i da uživate u prirodi, nasmejanim ljudima, prijatnim domaćinima, organskoj hrani i piću i odličnom zvuku, spoju koji retko koji festival na našim prostorima ima.

Cena ulaznica se kreće od 1500 dinara za dnevne ulaznice do 4500 dinara za komplet, a mogu se poručiti preko interneta , kao i na određenim mestima u Kanjiži (Hello Kanjiža Turistički Informativni Centar), Senti (Zentropia), Subotici (Beer &Caffe) i Bečeju (Largos).

U okviru ulaznica obezbeđena su i kamp mesta i tuševi za posetioce, parking, a možete povesti i kućne ljubimce.

Za više informacija o festivalu, ulaznicama i pogodnostima, preporučujemo da posetite zvaničan sajt festivala ili zvaničnu fejsbuk stranicu festivala .

Nikola Prpa