Gotovo pet godina od prvog izvođenja programa “Veče sa Cohenom”, Maja Posavec i Ivan Kapec premijerno dolaze u Beograd, tačnije u Dorćol Platz u subotu, 20. avgusta.

“Veče sa Cohenom”, svojevrsni je omaž ovom nikad prežaljenom kanadskom „umetniku ljubavi i smrti“, a Maja i Ivan izdali su 2019. istoimeni album.

Koncept je stekao izuzetnu popularnost i van Hrvatske, pa su osim više koncerata u Zagrebu, bili rasprodati i oni u Sarajevu i Mostaru.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1200 dinara mogu se kupiti preko servisa Ticket.rs, a ako ih ostane, na dan koncerta će koštati 1500 dinara.

“Veče sa Cohenom” više je interpretacija nego uobičajeni koncert, u velikoj meri inspirisana albumom „Famous Blue Raincoat“ Jennifer Warnes koja je 1987. na svoj specifičan način obradila Cohenove pesme, a 70-ih i 80-ih mu je bila bek vokal na koncertima. Maja i Ivan, interpretiraće i sve druge Leonardove bezvremenske hitove, a posebnu notu daju Majini recitali Cohenovih pesama na hrvatskom.

“Na tim večerima osim što pevam, ja i govorim Cohenovu poeziju. Početna zamisao je bila da to bude meditativno veče poezije. Kada smo počeli sa probama, znali smo da ne želimo samo odsvirati Cohena i polazili smo uvek od teksta te tražili našu ličnu autorsku interpretaciju. Oboma je to išlo dosta spontano, oboje smo zaljubljenici u poeziju i Cohen nam je davao puno prilika da se izrazimo. Ono što nismo mogli očekivati i što smo se malo i bojali jeste reakcija publike. No ona je odgovorila otvorenim stavom prema našim interpretacijama, pratila nas je u tišini i stvaralo se polje poverenja u kojem smo mogli izmenjivati svoje tuge, boli, strasti i veselja sve preko omiljenog Cohena”, izjavila je Maja Posavec za portal Ravno Do Dna.

Foto: promo