Prva ovogodišnja Nedelja pozorišta biće održana od 09. do 16. juna u SKCNS Fabrici u Novom Sadu.

Ovaj put biće izvedene predstave “Tv pretplata”, “Profil: Vanja”, “Ubiti Zorana Đinđića”, “CABAres CABArei”,”Muškarčine” i “Crvena: Sex i posledice”.

Sve predstave počinju u 21 čas.

Projekat Nedelja pozorišta u Fabrici nastao je pokretačkom energijom više učesnika i predstavlja kombinaciju udruženog delovanja, poklapanja mišljenja, okolnosti i drugih konteksta. Želja svih u temelju ove priče je iskustvo teatra van institucije pozorišta, koje je svojstveno kulturnim metropolama sveta.

Ulaznice:

Prodaja ulaznica: CD Šop Mungos, Zmaj Jovina 2 (pasaž)

“Tv pretplata” – ulaznice koštaju 300 dinara

“Profil: Vanja” – u pretprodaji 400 dinara, (komplet od dve ulaznice iznosi 600 dinara). Na dan predstave pojedinačna cena karte je 600 dinara.

“Ubiti Zorana Đinđića” – u pretprodaji 800 dinara, (komplet od dve ulaznice 1200 dinara). Na dan predstave pojedinačna cena karte je 1000 dinara.

“CABAres CABArei” – u pretprodaji 800 dinara, komplet od dve ulaznice 1200 dinara. Na dan predstave pojedinačna cena karte je 1000 dinara.

“Muškarčine” – ulaznice koštaju 500 dinara/ studenti i srednjoškolci imaju 50% popusta na ovu predstavu.

“Crvena: sex i posledice” – ulaznice koštaju 250 u pretprodaji

O predstavama:

“Tv pretplata”

teatar u vazduhu/ 09. jun 21h

Predstava na duhovit način kritikuje televizijski program, potrošačko društvo i ljudsku fascinaciju postojećom ponudom. Većina tačaka se izvodi u vazduhu, sa elementima kabarea, savremenog plesa i komedije. Igraju: Mira Beba Dobrković, Tanja Milanović, Jelena Dimitrijević, Hristina Šormaz, Sanja Radulović, Jelisaveta Obradović i Julia Carolina Gorosito.

Produkcija: Ludifico

Kostim i scenografija: Ana Zarubica

Trajanje: 45min

 

Profil: Vanja

FARSA O TOME KAKO TREBA ŽIVETI / 10. jun 21h

Produkcija : TRUPA JORIK/INSTITUT ZA NOVU KOMEDIJU I SKCNS

Prema delu A.P. Čehova UJKA VANJA

Režija i adaptacija: Žanko Tomić

Igraju: Miroslav Fabri, Jovana Stipić, Sanja Mikitišin, Aleksandra Pleskonjić, Milorad Kapor, Igor Filipović, Aleksandar Gajin

Kostim: Staša Jamušakov

Kompozitor: Gabor Fišer

Scenografija: Žanko Tomić

Izbor muzike: Žanko Tomić

Dizajn plakata i programske knjižice: Vladimir Strajnić

 

Ubiti Zorana Đinđića / 11./12. jun 21h

Produkcija : SKCNS

U predstavi igraju Nikola Đuričko, Emina Elor, Bojan Dimitrijević, Jovana Stipić, Igor Filipović i Milijana Makević. Predstava je nastala po motivima drame “Ubiti Zorana Đinđića” koju su napisali Rajko Đurić i Zlatko Paković, a adaptaciju i režiju ove drame potpisuje Zlatko Paković.

Scenografiju je uradio Nikola Džafo, muziku je komponovao Božidar Obradinović, tekst songova je napisao Tomislav Marković. Dizajn plakata Vladimir Strajnić.

 

CABAres CABArei / 14. jun 21h

Zijah Sokolović vraće se pred novosadsku publiku i izvešće delo koje 20 godina “propoveda” uzduž i popreko čitave planete. Način na koji Zijah igra, publiku podseća na njihove životne odabire, greške, gluposti, univerzalnu prirodu čoveka i ukazuje ključne aspekte progresa čovečanstva… Prvo izvođenje “Cabares Cabarei” bilo je na sceni “Interkultteatra” u Beču 28. januara 1993. godine, a jubilarno, 1000. izvođenje na festivalu u Hrvatskoj “Kastavsko kulturno leto” u julu, a u oktobru u pozorištu Slavija odigrana je 151. put. Zijah A. Sokolović govori i igra sve moguće, majstorskom mimikom i potpunim vladanjem glasom vodi gledaoce od neukrotivog smeha do ledenog užasa, poigrava se osećanjima i mišljenjem publike do ivice izdržljivosti, dok igrajući prepliće dve velike, za svakog značajne teme, ljubav i smrt. Njegove mimične, telesne i govorne varijacije i mimikrijske vragolije na temu institucije, kao što su država i brak, karikiranje morala, međusobnih bračnih odnosa, političke banalnosti, svakodnevnih nebuloza i opominjanje na njih, da ljudi žive danas a ne sutra – sve je to od samog početka izazivalo salve smeha, višekratne spontane aplauze, pronicanje u suštinu ideja i na kraju iskrene i sasvim zaslužene ovacije očarane publike, koja je posle dva sata neprekidnog programa razmišljala kako je moguće tako dugo održati toliku glumačku koncentraciju i kondiciju…

 

Muškarčine

pozorišni dokumentarac o muškosti ovde i danas / 15. jun 21h

Produkcija: Centar E8 i Bitef teatar

Koncept, režija i dramaturgija: Milena Bogavac i Vojislav Arsić. Ko-autori i izvođači:Alek Surtov, Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Nemanja Puvača, Nikola Pavlović, Uroš Novović. Koreografija i scenski pokret: Ljiljana Tasić. Originalna muzika: Vladimir Pejković . Kostimografija: Pull My Daisy. Dizajn zvuka: Miroljub Vladić. Dizajn svetla: Dragan Đurković . Šef tehnike: Ljubomir Radivojević. Stručne konsultantkinje: Jelena Bogavac i Mila Manojlović. Organizacija: Adnan Cviko. Režija dokumentarnog filma: Ivan Stojiljković. Fotografija i video: Miloš Mitrović. Dizajn: Sanja Drakulić. Podrška: CARE NWB, Ministarstvo inostranih poslova Kraljevine Norveške, DKC Majdan, Alma Quatro

Tekst predstave nastao je kolažiranjem ličnih priča, iskustava i stavova ko-autorskog i izvođačkog tima; dramatizacijom teza iz knjige „Biti muško“ Stiva Bidalfa; citiranjem teoretičara muškog pokreta; od fragmenata iz štampe, sa interneta i televizije. U predstavi su korišćeni statistički podaci dobijeni u istraživanju „Mladići i maskulinitet“ sprovedenom u okviru projekta „Budi muško“ , iskustva trenera u ovom projektu i materijali nastali kroz proces radionica zasnovanih na tehnikama upotrebe drame u edukaciji i metodološkim igrama osmišljenim da podstaknu kolektivno autorstvo.

Osnovna tema ove predstave je maskulinitet i način na koji se muškost tretira, odnosno formira u našoj kulturi. Ideja i poruka koju ona treba da prenese jeste poruka o slobodi, o ličnom ostvarenju i pokušaju da se prevaziđu kulturološki nametnute norme, koje mladiće sprečavaju da budu ono što jesu.

Predstava «Muškarčine» realizuje se u okviru programa «Mladići kao saveznici u sprečavanju nasilja i sukoba na zapadnom Balkanu» koji realizuju Centar E8 i CARE NW Balkan, a finansira Ministarstvo inostranih poslova Kraljevine Norveške.

 

Crvena: sex i posledice / 16. jun 21h

produkcija SKCNS

Glumice Jelena Galović, Jelena Rakočevič, Slavica Vučetić, Senka Petrović u Fabrici mogu da odigraju predstavu „Crvena, sex i posledice“ i da vam otkriju zašto jedna žena dovodi u pitanje da li nežive stvari mogu da se ubiju. Milena Bogavac se u ovom tekstu bavi svim onim što zaista čini jednu ženu i onim što drugi, a i ona sama žele da je čini.

Otkriva sve šte žena može, mora i želi da bude i postane. Pita se da li je ona majka, ljubavnica, supruga, poslovna žena, sve to ili ništa od toga? U svojoj režiji, vodeći glumice kroz zagonetke teksta, Ana Ilić smatra da je najvažnije od svega da svako bude ono što jeste, prihvatajući sve svoje dobro i sve loše strane.

Režija: Ana Ilić

Dramaturg: Vanja Nikolić

Organizator: Ivana Todorović

Scenografijа: Željko Piškorić

Kostim: Jana Trivanović

Muzika: Milan Kerezović Keckec

Dizajn plakata: Vladimir Stajnić

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.