Foto: Nemanja Đorđević

Izdavačka kuća Multimedia music objavila je pre nekoliko dana novi album Nikole Vranjkovića, koji nosi naziv “Teorija zabave”. Reč je o EP izdanju na kome se nalaze četiri pesme: “Kad tuga pobedi bes”, “Arsenije”, “Granice” i naslovna “Teorija zabave”.

Za prvi singl “Kad tuga pobedi bes”, u kojem se kao specijalni gost pojavljuje gitarista grupe Galija, Dragutin Guta Jakovljević, nedavno je objavljen i video spot čiji je autor Milan Panić.

Album su producirali Nikola Vranjković i Marko Nježić uz pomoć Ivana Petrovića, a snimila ga je postava koja sa Vranjkovicem svira već duže vreme: Danilo Nikodinovski (gitara), Milan Vučković (gitara), Ivan Zoranović (gitara, klavijature), Vladan Božilović (bubnjevi) i Miroslav Užarević (bas gitara).

“Teorija zabave” ima nekoliko veoma zanimljivih gostiju. U pesmi “Granice” se kao specijalni gost na vokalu pojavljuje Zoran Marinković iz Bjesova, dok na bubnjevima i bas gitari gostuju eminentni beogradski muzičari Milan Jejina i Ivan Mihajlović.

Naslovnu stranu albuma oslikala je Anđela Vujić, koja je 2017. bila zaslužna naslovnu stranu dvostrukog albuma “Veronautika”. Dizajn albuma je delo Marka Prokića.

Ovih dana Nikola Vranjković sa bendom kreće na letnje koncertne i festivalske nastupe. Do sada su zakazani koncerti u Kragujevcu (19. juna) i Nikšiću (21 i 22. juna).