PODELI

DYI („Debate Your Issue”) je međunarodni Erasmus+ projekat namenjen mladima od 18 do 25 godina koji su zainteresovani za dublje istraživanje tema kao što su mediji, liderstvo, migracija, klimatske promene, mobilnost, izgradnja zajednice, a koji žele da se oprobaju u aktivnom učešću u istima.
Kroz učešća na radionicama koje će voditi stručni i interesantni predavači iz navedenih oblasti, svi zainteresovani imaće priliku da, pored novih znanja i razvijanja debatnih veština, upoznaju vršnjake iz svoje okoline i partnerskih gradova, kao i da posete neke od partnerskih gradova projekta u sklopu debatnih takmičenja.

Više detalja o projektu, kao i prijava za učešće nalaze se na:
www.novokulturnonaselje.rs/projekti-kategorije/edukacija/dyi

U sklopu projekta „Debate Your Issue” u šest evropskih zemalja mladi uzrasta između 18 i 25 godina takmiče se u debatovanju na teme kao što su: mediji, liderstvo, migracija, klimatske promene, mobilnost, izgradnja zajednice i uloga Evropske unije.
Pre samog takmičenja, oni će imati priliku da usavrše svoja znaja i veštine kroz debatne treninge, (online) predavanja o navedenim temama i dijaloge o projektu sa svojim vršnjacima, kao i da osmisle preporuke za sprovođenje njihovih ideja i inicijativa.

Ukoliko biste rado učestvovali u novoj avanturi, znate engleski jezik, smelo iznosite svoje mišljenje, imate malo slobodnog vremena tokom zime 2020. i proleća 2021. godine onda je “Debate Your Issue” prava prilika za Vas!
Učešće u programu je besplatno, a prijavljeni će imati priliku da predstavljaju glasove svojih vršnjaka na debatnim takmičenjima u partnerskim zemljama i gradovima na projektu.

Partneri na projektu, pored Novog kulturnog naselja su: Gete institut iz Praga, Međunarodna omladinska debatna alumni asocijacija iz Litvanije – Viljnus, Nacionalna biblioteka Letonije iz Rige, Kolegijum istočne Evrope iz Vroclava u Poljskoj i Centar za digitalnu i medijsku pismenost “Mediawijs” iz Brisela. Projekat je podržan od strane Erasmus+ programa.

Novo kulturno naselje je udruženje nastalo 2014. godine u Novom Sadu, sa misijom osnivanja Kulturnog centra na Novom naselju, delu grada koji broji preko 40.000 stanovnika.
U sklopu te inicijative NKN je do danas uspešno realizovao 15 festivala, preko 1000 edukativnih i umetničkih radionica i događaja, volonterskih i humanitarnih akcija, nekolicinu međunarodnih projekata, akcija ozelenjavanja i čišćenja i brojne druge aktivnosti.
Upravo ova inicijativa za osnivanje kulturnog centra na Novom naselju, bila je jedan od važnih činilaca za kvalitet i raznovrsnost aplikacije grada Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021.