U novosadskom klubu „The Quarter“ u nedelju, 1. decembra 2013. godine, na Svetski dan borbe protiv SIDE, biće održan drugi Pozitivan koncert u organizaciji Udruženja Prevent iz Novog Sada.

Na poziv za učešće na ovogodišnjem koncertu, koji je bio upućen u oktobru, prijavilo se osam novosadskih bendova.

Organizacioni tim odlučio je da će čast da otvori drugi Pozitivan koncert imati bend Nova.

Novosadski bend Nova svira autorsku muziku od 2009. godine. Početkom ove godine koncertno su se aktivirali, snimili su singl i spot pod nazivom „Sa one strane“. Paralelno sa mini turnejom koju trenutno imaju u Vojvodini, bend priprema i spot za novi singl koji je nedavno snimljen. Novu karakteriše gitarski zvuk, tekstovi na srpskom jeziku praćeni rifovima koji ostavljaju snažan autorski pečat.

Bend čine: Slobodan Vuletić (gitara i glavni vokal), Janoš Botka (gitara i vokal), Robert Moldvaji (bubanj i vokal) i Viktor Moldvaji (gitara i vokal).

Iako je koncert humanitarnog karaktera ulaz će biti besplatan, a organizatori pozivaju sve koji planiraju da posete koncert da doniraju jedan slatkiš za novogodišnje paketiće deci koja žive sa HIV infekcijom.

Drugi Pozitivan koncert finansijski su podržale Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada i Komercijalna banka, a svoje proizvode za novogodišnje paketiće deci koja žive sa HIV infekcijom za sada su donirale društveno-odgovorne kompanije Dexy Co, Jasmil (Extreme Intimo) i Coca-Cola.

Više informacija o ostalim učesnicima, pratećem programu i satnici biće poznate uskoro.