Nekada davno, civilizacije su svoja božanstva posvećivala pivu – sada mu posvećujemo gradove. Tako je i nastala ideja o Novosadskim danima piva koji će se održati 4. i 5. novembra u Master centru Novosadskog sajma.

Ove dane Novi Sad posvećuje pivu, ljudima koji ga piju, ali i onima koji ga prave. U dva dana ispunjenim kvalitetnom muzikom eminetnih izvođača, svoju ponudu predstaviće novosadski preduzetnici koji se bave proizvodnjom craft piva i tradicionalne hrane koja najbolje oslikava naš grad.

U petak, 4. novembra, nastupiće Neno Belan sa svojom grupom Fiumens i Psihomodo pop, dok je 5. novembar rezervisan za legende YU rock scene – Divlje Jagode i Atomsko sklonište. Rok i pank scena uvek su nalazili put do novosadske publike, a ova manifestacija nastavlja tu tradiciju kvalitetnog provoda – ali dodaje pivo.

Manifestacija Novosadski dani piva pomaže razvoj privrede, promoviše kulturu, atraktivna je turistima, ali je i društveno odgovorna  – sa nama će biti Agencija za bezbednost saobraćaja i njihov simulator “pijane vožnje”  u kojem će svi zainteresovani moći da uvide opasnost vožnje u alkoholisanom stanju.

Novi Sad pokazaće se ne samo kao epicentar kulture, već i kao gastronomska destinacija broj jedan u Srbiji. Preduzetnički duh je sve češće povezan za kulturnim, pa je jedna ovakva manifestacija savršena prilika da naši sugrađani promovišu svoje proizvode.

U Master hali Novosadskog sajma posetioce će dočekati mali proizvođači i zanatlije iz našeg grada koji zanimljivu ponudu duguju bogatoj i raznolikoj istoriji Novog Sada. Priliku da probaju više desetina različitih vrsta piva kao i hranu koja upotpunjuje njegov ukus imaće svi koji 4. i 5. novembra prođu kroz kapije Novosadskog sajma.

Na bini će se tokom čitavog programa održavati razna takmičenja, a jedna od najvećih nagrada biće putovanje u Katar na Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Pod kupolom Novosadskog sajma, 4. i 5. novembra čeka vas sve ono najbolje što naš grad može da ponudi – svi na pivo, pivo za sve.