Studentski kulturni centar Novi Sad objavio je novi album KILLO KILLO Bande pod nazivom “Pobeda je biti čovek”. Ovo je četvrti studijski album benda KILLO KILLO Banda i čini ga 11 novih pesama, kao i jedan remix, a na fizičkom izdanju objavljena su i dva singla kao bonus pesme: “Nema me” i “Vinska pesma”.

„Uprkos tome što je album sniman tokom 2020. godine, pod veoma komplikovanim okolnostima, bend je danas ponosan na rezultat tog izazovnog i nesvakidašnjeg stvaralačkog procesa. Banda je u osnovi ostala dosledna sebi i originalnoj, istinskoj energiji kojom ovaj sastav prirodno zrači već dugi niz godina. Pesme su žanrovski raznovrsne, te kao i na prethodnim albumima pored najprisutnijeg reggae-a, možemo čuti i afro-funk, rock-steady, dub pa i hip-hop. U tekstovima se bavimo životnim temama, često na, prepoznatljiv, duhovit i samokritičan nacin, a sazrevanju našeg sastava svedoči i sve snažnija poetika koja stimuliše slušaoca na introspekciju i lični razvoj, sa ultimativnom altruističkom porukom – pobeda je biti čovek“, objašnjava frontmen benda Vojislav Malešev.

Album je odsvirala postava Bande: Zoran Tegeltija na bubnjevima, Lazar Novkov na klavijaturama, Minja Dabović na bas gitari, Dejan Matić na gitari, Dušan Rašković na perkusijama, a vokale je otpevao Vojislav Malešev. Svojim specifičnim i upečatljivim doprinosom, posebnu vrednost novom materijalu dali su gosti – sjajni muzičari i prijatelji benda: Dušica Shi Cu Stojković i Pop Hor Radio, Klapa Suton scene, Vladimir Ćuković, Sava Botić, Fokus, Dedduh i Boss Capone.

Album “Pobeda je biti čovek” je sniman u studijima “Atelje”,“Alpha”, “1 take studio” i u kućnom studiju Save Botića. Na snimanju zvuka radili su Lazar Novkov, Sava Botić , Miloš Romić i Dušan Živanović, a miks, produkciju i mastering potpisuje Sava Botić. Tekstove je napisao Vojislav Malešev, a muziku i aranžmane Vojislav Malešev i KILLO KILLO Banda.

Udruženje SOKOJ obezbedilo je sredstva za ovaj album, a SKC Novi Sad objavio ovaj CD kao svoje 101. izdanje. CD možete poručiti preko facebook stranice benda, digitalno izdanje albuma, za potrebe streaminga i online kupovine, možete naći na svim poznatim platformama pod etiketom Ammonite records iz Beograda na ovom objedinjenom linku: https://orcd.co/04ddpoy kao i na bandcamp stranici samog benda.