Foto: Carlos Topo Maseda

U Beogradu je svirao uz Majkla Liga, a sada stiže sa svojim solo projektom Roosevelt Collier, poznatiji kao “The Dr.” nastupa na Musicology Sessions.

Rusvelta Koliera beogradska publika poznaje i voli sa koncerta Bokante-a, gde je svirao svoju lap steel gitaru, uz Majkl Liga i druge članove Snarki Papija. Ovog leta on dolazi na Musicology Sessions sa svojim solo projektom i to 25. jula u letnji Bitefartcafe na Kalemegdanu.

Možda ste ga slušali na nekom od Live nastupa Allman Brothers, Tedeschi-Trucks, Los Lobos, the Del McCoury Band ili Snarky Puppy. Rusevelt je poznat kao “The Dr.” jer je svoju veštinu doveo do perfekcije. Ovoga puta stiže u Beograd sa svojim autorskim projektom na kome svira pedal steel gitaru i albumom Exit 16 koji je producirao i svirao bas niko drugi nego Majkl Lig (Michael League), osnivač Snarki Papija (Snarky Puppy).

Nakon američke turneje sa sada već redovnim dobitnicima nagrada Gremi, fjužn atrakcijom Snarki Papi, Rusvelt je više nego spreman da svoju muziku predstavi ljubiteljima dobrog zvuka i uživo i verujemo da ga fanovi iz Srbije i ljubitelji muzike očekuju sa oduševljenjem.

Za svoj album kaže: ‘Exit 16 je priča o tome ko sam, odakle dolazim i kuda idem.”

Njegova veština sviranja, tehnika i inventivna upotreba pedale, omogućili su mu da instrument koji je često u pozadini (pedal steel gitara), učini vodećim instrumentom, prezentnim poput Hendriksovog stratokastera. Po njegovim rečima, ono što je najbitnije za postizanje dobrog tona jeste rad i tehnika, a najmanje sam instrument i efekti.

Njegova muzika je mešavina bluza, gospela i roka, a on je opisuje kao “dirty funk swampy grime”.

“Kod mene sve mora biti oko uzbuđenja. Stvar je u tome da ljude dovedete do vrhunca i da ih tu držite što je duže moguće. Pokušavam da prikažem ovaj osećaj koji smo ovekovečili na ploči i kada sviram uživo. Moja mislija je da lečim ovaj svet svojom muzikom i to ću raditi dokle god sam živ,” kaže ovaj muzički “doktor”.

Ono što je sasvim sigurno je da će svi oni koji budu prisustvovali beogradskom koncertu svakako biti oplemenjeni ovom lekovitom muzikom.

Ulaznice za koncert možete pronaći online na www.tickets.rs, kao i na biletarnici Doma Omladine i u šoping centru Ušće.