PODELI

Povodom informacije koja je objavljena u medijima, da je održavanje EXIT festivala 2013 dovedeno u pitanje, obaveštavamo javnost da festival nije ugrožen i da će biti održan kako je i planirano, na Petrovaradinskoj tvrđavi od 10-14. jula.

Organizatori imaju sva uveravanja najviših zvaničnika Vlade Srbije da festival ima podršku države, koja prepoznaje da je EXIT projekat od opšteg nacionalnog značaja.

Podsećaju javnost da posetioci EXITa svake godine doprinose lokalnoj ekonomiji Novog Sada i Srbije sa oko 15 miliona eura. Na ovaj način, u poslednjih 10 godina posetioci festivala investirali su u Srbiju preko 100 miliona eura, a u narednih 10 godina investiraće još najmanje toliko.

Pored direktne ekonomske koristi, kao jedan od najpozitivnijih domaćih brendova, EXIT u još većoj meri doprinosi poboljšanju imidža zemlje. Tim Džuda, novinar londonskog Economista, najuticajnijeg evropskog ekonomskog časopisa, svrstao je marketinški doprinos festivala Srbije u kategoriju – neprocenjivo!

Organizatori istuču da je interesovanje za ovogodišnji EXIT najveće u poslednjih nekoliko godina, očekujemo punu tvrđavu, goste iz preko 60 zemalja i jedan od najboljih EXITa ikada!

Na EXITu ove godine nastupiće Atoms For Peace, Bloc Party, CeeLo Green, David Guetta, Fatboy Slim, Nick Cave and The Bad Seeds, Snoop Dogg aka Snoop Lion, The Prodigy, Chase & Status & Rage, Diplo, DJ Fresh live, Dubfire, Eric Prydz, Jeff Mills, Pan-Pot, Rudimental live, SBTRKT, Seth Troxler, Ana Popovic, Delilah, Eyesburn, Feed Me, Gregor Tresher live, Mathew Jonson live, Prong i mnogi drugi.