Foto: Dalibora Bjelić

Ko su ljudi koji misle da mogu menjati svet i koliko im je vremena potrebno? Imaju li neki veliki plan? Jesu li zaista spremni i dovoljno jaki? Ili samo tako o sebi vole misliti zaštićeni zidovima vlastitih sobica, skriveni iza tastatura?

Riječki bend Ministranti ovo dvoumljenje o stvarnoj snazi ili čistom samozavaravanju današnjeg čoveka sagledava u svojoj novoj pesmi “Minuta” čiju muziku potpisuje Vedran Vučković – Vule, a tekst Dražen Baljak.

“Minuta” je ujedno drugi single s albuma prvenca “Rock je mrtav” koji će se pod okriljem nezavisnih izdavačkih kuća Mudri brk i Izvanredni diskograf pojaviti u jesen 2022. godine.

Spot za pesmu, iza kog stoji Dinko Čvorić – Doringo uz idejnu asistenciju Roka Baljka, obiluje apokaliptičnim motivima i vizuelnim elementima omota nadolazećeg albuma Ministranata koji su osmislili Tomislav Matić i Stipe Strika iz riječkog Yan Kamov Designa. U spotu se, po prvi put, pojavljuje i bend i to kroz delove nadolazećeg live koncerta iz video serijala Izvanredne Sjednice.

KO SU MINISTRANTI I KO JE TU NORMALAN? I ŠTA JE S ROCKOM?

Kada su se u špicu lockdowna i sveopšte društvene i medijske histerije zavukli u jednu riječku garažu s ciljem da stvaraju rock muziku, nisu se obazirali na učestala pitanja prijatelja “Dobro, jeste li vi normalni?”. Predvođeni Draženom Baljkom – gitarom Leta 3, Robertom Šušom za mikrofonom, Voljenom Korićem na bubnjevima i Vedranom Vučkovićem na bas gitari, samoprozvali su se Ministrantima i tvrdoglavo nastavili služiti rock’n’rollu, povremeno poštujući razmak od 2 metra.

Iza sebe imaju rock anti-himnu “Rock je mrtav

U nastavku pogledajte spot i poslušajte novu pesmu “Minuta”.